Kod pješačkoga mosta Jeana-Michela Nicoliera u središtu Vukovara otkrivena je spomen ploča Harrisonovo cvijeće u spomen na sve poginule novinare i izvjestitelje u Domovinskom ratu. Na ploči su istaknuta imena Siniše Glavaševića, Tomice Belavića, Žarka Kaića, Živka Krstičevića, Genadij Kurinoja, Gordana Lederera, Viktora Nogina, Stjepana Penića, Branimira Polovinu, Zdenka Purgara, Nikolu Stojanca i Tihomira Tunukovića. 

Ploču su svečano otkrili gradonačelnik Ivan Penava i akademik Antun Mateš.

Gradonačelnik Penava je rekao da je ovo spomenik novinarima koji su poginuli ili su mučki ubijeni kako bi im se zatro glas te kako bi se spriječila istina o brutalnoj agresiji na Hrvatsku. Zahvalio je svima koji su sudjelovali u postavljanju ploče. 

"Priča o ovoj spomen-ploči stara je 17 godina te me je dočekala i imao sam potrebu doprinijeti njenoj realizaciji. Brojni ljudi i domoljubi u ovaj projekt utkali su svoju emociju, a on svjedoči o novinarima koji su poginuli i ubijeni su kako bi se spriječila istina koja je u Hrvatskoj bila vrlo jasna. Svima njima u čast danas smo ovdje i otkrivamo spomen-ploču te se zahvaljujem svima koji su doprinijeli ovom projektu. Moramo čuvati uspomene na sve ove ljude koji su nas velika vrijednost i koju smo pozvani braniti.", između ostaloga je rekao Penava. 

Inicijator je postavljanja spomen ploče slikar i akademik Antun Mateš koji je otkupio i u vlasništvo Grada Vukovara predao prava na prikazivanje filma "Harrisonovo cvijeće" redatelja Elia Choraquia u Hrvatskoj, a po kojemu je ploča i nastala. Rekao je da je ploča u Zagrebu čekala 17 godina kako bi bila postavljena u Vukovaru te zahvalio gradonačelniku Penavi što je omogućio postavljanje spomen-ploče u središtu Vukovara. 

Spomen ploču izradio je Boris Pokos, a tako je nazvana po francuskom ratnom filmu čija se radnja odvija u Vukovaru 1991. godine.

Svečanosti su nazočili brojni uzvanici, među kojima i Stjepan Tuđman, sin prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Molitvu je u ovoj prigodi predvodio fra Tonio Vučemilović, gvardijan i župnik župe sv. Filipa i Jakova.