U Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu zamjenik gradonačelnika Filip Sušac potpisao je Ugovor Pilot projekta Javnog poziva jedinicama lokalne samouprave za sufinanciranje provedbe edukativnih, kulturnih i sportskih aktivnosti djece predškolske dobi i djece od 1. do 4. razreda osnovne škole. Ugovor vrijedan 49.961,60 eura je zamjeniku Sušcu uručio ispred Ministarstva demografije i useljeništva ministar Ivan Šipić.

Prijavitelj na projekt bio je Grad Vukovar, a provoditelj aktivnosti je Javna ustanova „Sportski objekti Vukovar“. Projekt je trajanja 10 mjeseci, od 4. rujna 2024. godine do 4. srpnja 2024. godine. Cilj projekta je povećanje dostupnosti sportskih aktivnosti za djecu predškolske dobi i djecu od 1. do 4 razreda osnovne škole.

Svrha projekta je osigurati potrebna sredstva za uključivanje predškolske djece i djece od 1. do 4. razreda osnovne škole  na području grada Vukovara u sportske programe, što će u konačnici doprinijeti i unaprjeđenju kvalitete života djece na području grada Vukovara.

Provedbom će biti uključeno 650 djece, od toga 150 djece predškolske dobi i 50 djece od 1. – 4. razreda osnovne škole.

Ovim projektom djeci na području grada Vukovara osigurat će se  besplatne sportske aktivnosti i besplatan prijevoz što će uvelike olakšati roditeljima jer neće imati brige oko prijevoza djece na sportske aktivnosti, a eventualna udaljenost od sportske infrastrukture neće predstavljati problem. Prijevoz će se obavljati od matičnih škola i vrtića do mjesta provedbe aktivnosti.

Sportske aktivnosti koje će se provesti u okviru projekta odnose se na vodeni i suhi program tj. Školu plivanja i Multisport program. Škola plivanja obuhvaća program Privikavanja djece na vodu, Obuku neplivača i Naprednu školu plivanja ovisno o kojem se inicijalnom stupnju svakog pojedinca u ciljnoj skupini radi.

Multisport obuhvaća Malu školu sporta za djecu predškolske dobi i Školu sporta za djecu od 1. – 4. razreda osnovne škole. Ovakav program predstavlja široku lepezu motoričkih sposobnosti koje će se razvijati kroz elemente bazičnih, loptačkih te individualnih i momčadskih sportova.

Provedbom projekta djeci će se od najranije dobi probuditi svijest i temelje o važnosti bavljenja sportom i važnosti kvalitetnog provođenja slobodnog vremena, kako bi u konačnici od najranije dobi stjecali zdrave životne navike.