Nakon što je Grad Vukovar nedavno uložio 77.441,88 eura s PDV-om u uređenje vanjskih igrališta u OŠ Nikole Andrića te nakon što je u potpunosti financirao radove na klimatizaciji u spomenutoj školi vrijedne 80.019, 05 eura s PDV-om, nastavlja s ulaganjima u osnovnoškolsko obrazovanje i u drugim školama.

Grad Vukovar sklopio je s tvrtkom Planum građenje d.o.o. Ugovor o javnoj nabavi radova za projekt Sanacija i adaptacija školskog igrališta u OŠ Mitnica.
Trgovačko društvo STARI GRAD d.o.o. izradilo je projektno-tehničku dokumentaciju i dopunu glavnog projekta, a od početka radova igralište bi trebalo biti završeno kroz dva mjeseca.

Ugovorena cijena radova s PDV-om iznosi 103.240,13 eura, od kojih 55.000 eura financira Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, dok preostala sredstva, 48.240,13 eura, financira Grad Vukovar.

Sanirat će se i adaptirati postojeći sportski tereni tako što će se obložiti novom podlogom te će se oko njih postaviti rubnjaci. Na terenima će se iscrtati i golovi te će se postaviti mreža za odbojku i koševi.

Cilj ovoga projekta je doprinijeti gospodarskoj, socijalnoj i demografskoj revitalizaciji grada Vukovara, a najmlađim građanima osigurati visoke standarde obrazovanja te sigurniju i ugodniju igru u dvorištu škole. Grad Vukovar  nastavit će i u budućnosti ulagati u škole kako bi našim osnovnoškolcima obrazovanje bilo što kvalitetnije i bolje te kako bi imali sve uvjete za stjecanje novih znanja i vještina u svome gradu.