{gallery}2016/07/13/01{/gallery} Članovi Kud-a „Kolo“ 18. lipnja sudjelovali su na smotri folklora „Ivanjski krijesovi“ u BiH u Hutovu kod Neuma. Organizatori ove manifestacije pozvali su vukovarski Kud, a vukovarci su se rado odazvali, tim više što su se članovi Kud-a iz Hutova uključili u akciju prikupljanja sredstava za obnovu vodotornja.
15. Smotra izvornog folklora Pokuplja, Turopolja, Posavine i Banovine Letovanić održana je 9.srpnja. Ovogodišnja smotra bila je dio cjelodnevne manifestacije „Letovanić za Vukovar“ koju su organizirali HKUD Poculica Letovanić i Turistička zajednica općine Lekenik pod visokim pokroviteljstvom hrvatske predsjednice.
Uz nekoliko kulturno-umjetničkih društava koja su nastupila na smotri, posebni gosti bili su članovi Kud-a „Kolo“, Vukovar. Vukovarci su mnogobrojnoj publici prikazali mali dio bogate slavonsko-srijemske šokačke tradicijske kulture.
Ovim putem članovi Kud-a „Kolo“ još jednom zahvaljuju domaćinima u Hutovu i Letovaniću na gostoprimstvu, kao i svima onima koji su se uključili u ovu humanitarnu akciju i dali svoj doprinos u obnovi našeg vodotornja!