Dječji zbor Vukovarski golubići ovu je godinu započeo nastupom na najznačajnijem Hrvatskom dječjem festivalu koji se održava u KD V. Lisinski u Zagrebu, a na kojem sudjeluje dvadesetak najboljih dječjih zborova iz cijele Hrvatske. Golubići su nastupili sa svojom novom pjesmom LASTAVICE za koju ima je tekst napisao Nedo Zuban, glazbu Slavomir Cvija, a aranžman izradio Ivan Benković. PJesma je to koja u prenesenom značenju govori o mnogima koji su otišli iz svoga kraja, a rado se u njega vraćaju. Snimku njihovog nastupa u Lisinskom možete pogledati na https://www.youtube.com/watch?v=FifYa_-QYEk&feature=youtu.be

Vukovarski golubići svoju su kvalitetu opet potvrdili svojim novim CD-om VUKOVAR U SRCU MOM koji je nominiran za najznačajniju diskografsku nagradu PORIN u kategoriji Najbolji album za djecu. Na ovom nosaču zvuka su se našle sve njihove pjesme koje su tematski vezane za Vukovar, a mnoge od njih već se dugo pjevaju u svim školama i vrtićima grada Vukovara, a jednako tako i u brojnim školama i vrtićima diljem Hrvatske i izvan granica Lijepe naše s kojima Golubići surađuju.
Na ovom CD radili su eminentni glazbenici i autori kao što su Šima Jovanovac, Branimir Jovanovac, Denis Špegelj, General WOO, Maja Fras, Ivan Benković, Dubravka Lemac. uz različite tekstopisce. U lepezi trinaest pjesma ima reperskih, tamburaških, zabavnih i duhovnih žanrova i aranžmana, a svoje mjesto na ovom albumu našla je i stara vukovarska pjesma Voljeni Vukovar poznatija kao O, divni moj, Vukovaru ti, u novom profesionalnom tamburaškom ruhu.
Za grafički dizajn zaslužan je Alen Bainrauch, a sve je snimljeno u studiju MAK u Gradištu u suradnji sacijenjenim i poznatim glazbenim producentom Branimirom Jovanovcem. Izdavačka kuća Multi Music Media pod vodstvom gospodina Šime Jovanovca izdala je ovaj CD u suradnji sa svjetskom kućom Sony.

Ovo je druga nominacija Vukovarskih golubića za PORIN, što dokazuje da su uistinu među najboljim dječjim zborovima u Hrvatskoj.