Hrvatsko kulturno-glazbeno društvo "Dunav“ Vukovar već 13. godina za redom uspješno organizira Susrete folklornih društava u gradu Vukovaru pod nazivom "Dunav svome gradu", koji se inače održavaju povodom međunarodnog Dana Dunava krajem mjeseca lipnja. I ove godine zbog pandemije uzrokovane korona virusom, program je odgođen za rujan, te je realiziran u subotu,25.09.2021.g. u okviru Etno sajma u Vukovaru, u suradnji s Turističkom zajednicom grada Vukovara.

U zanimljivom folklornom i glazbenom programu, sudjelovali: KUD „Klaruš“ iz Maruševca (Varaždinska županija) , KUD „Filipovčice“ Komletinci (Vuk.-srijemska županija), Vokalna skupina „Rusalke“ iz Kutine (Sisačko-moslavačka županija) ; FA „BILJE“ iz Bilja (Osječko-baranjska županija) i domaćini HKGD „DUNAV“ Vukovar, koji se predstavio sa četiri točke: mlađom i starijom dječjom folkl.skupinom , Folklornim ansamblom i Tamburaškim orkestrom. Program je započeo svečanom folklornom povorkom od Hrvatskog doma do Trga RH, a predvodili su je najmlađi članovi folklora HKGD “Dunav“.

Svi su sudionici, na šetnici ispred Radničkog doma, prethodno predstavili kratkom plesnom točkom, i nagovijestiti ono što će izvesti na glavnoj pozornici postavljenoj na Trgu RH u Vukovaru.

Brojna publika je sa velikim zanimanjem pratila program sudionika manifestacije, koji su se predstavili raznovrsnim programom, bogatstvom narodnih nošnji , pjesmom i plesom Zagorja, Međimurja, Baranje, Moslavine, Srijema i Slavonije, te tamburaškom glazbom.

Manifestacija tradicijske kulture naziva-DUNAV SVOME GRADU je projekt HKGD „Dunav“ Vukovar, koji se i ove godine održao u suradnji s TZ Grada Vukovar i potporu Ministarstva kulture i medija RH te Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vukovara.