Povodom Dana grada Vukovara, Hrvatsko kulturno-glazbeno društvo ''DUNAV'' Vukovar, je održalo tradicionalno svoj koncert, ove godine i u svečanom ozračju u povodu 155. obljetnice društva. U zanimljivom glazbenom i folklornom programu, sudjelovalo je preko 120 članova društva „Dunav“, koji su se predstavili zanimljivim programom pjesama i tradicijskih plesova različitih krajeva RH.

U prepunoj dvorani Hrvatskog doma, publika je sa velikim zanimanjem i oduševljenjem pratila program koji su izvodili „Dunavaši“ na velikoj pozornici Hrvatskog doma, od onih najmlađih u dječjoj mlađoj i starijoj folklornoj sekciji, preko Tamburaškog orkestra, do članova Folklornog ansambla i zbora društva „Dunav“ Vukovar.

Prikazano je bogatstvo narodnih nošnji, plesa i pjesme Slavonije, Srijema, Bizovačkog kraja i Posavine, dok su gosti iz KUDa“MAK“ Trnovec iz Varaždinske županije izveli plesove Zagorskog Podravlja. U predvorju Hrvatskog doma upriličena je i prigodna izložba pod nazivom "Društvo DUNAV kroz 155 godina". Koncertu su prisustvovali brojni prijatelji, roditelji, bivši članovi i poštovatelji društva Dunav, te predstavnici Grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije.