Hrvatsko kulturno-glazbeno društvo „DUNAV” Vukovar je i ove godine u subotu, 24.lipnja 2023.god. organiziralo manifestaciju: ''DUNAV SVOME GRADU'' - 15. susret folklornih društava u gradu Vukovaru, koja je u povodu međunarodnog Dana Dunava okupila veliki broj posjetitelja ispred velike pozornice na obali Dunava.

U zanimljivom folklornom i glazbenom programu, sudjelovalo je oko 200-njak izvođača različitih folklornih skupina: KUD KAŠINA (Grad Zagreb) , KUD „MATE BALOTA“ Rakalj (Istarska županija), KUD „MOSLAVEC “Voloder (Sisačko-moslavačka županija) ; FA „BILJE“ Bilje (Osječko-baranjska županija) ; iz hrvatske dijaspore HKU „ANTUN SORGG“ Vajska i domaćini HKGD „DUNAV“ Vukovar sa svojim folklornim skupinama i Tamburaškim orkestrom. Sudionici manifestacije predstavili su se bogatstvom narodnih nošnji, pjesmom i plesom svog zavičaja i raznih krajeva RH, te su posjetitelji imali priliku vidjeti pjesme i plesove Podravine, Baranje, Istre, Moslavine, pjesme i plesove Bunjevačkih Hrvata i Hrvata iz Vajske, kao i druge zanimljive glazbene sadržaje.


Program manifestacije započeo je svečanim mimohodom folkl.skupina u 18:00 sati ispred Hrv.doma Vukovar do Trga RH u Vukovaru, na kojem se zaplesalo i veliko Šokačko kolo u koje su se uhvatili svi gosti-sudionici ove tradicijske manifestacije. Glavni folklorni program je izveden na velikoj pozornici koja je i ove godine bila postavljena na samoj obali Dunava, gdje se okupio veliki broj posjetitelja, i poklonika hrvatske tradicijske kulture. Okupljene sudionike i publiku su pozdravili predstavnik VSŽ, gosp. Marko Vukolić ispred UO za turizam i kulturu, a u ime Grada Vukovara, pročelnik UO za društvene djelatnosti gosp.Josip Paloš. Program je i ove godine realiziran potporom Ministarstva kulture i medija RH, Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vukovara.