JOHNNY DEPP U VUKOVARU!

Na ovogodišnjem festivalu u Vukovaru premijerno će biti prikazana biografska dramaJEANNE DU BARRY s Johnnyjem Deppomkoju je u francuskim kinima u samo 7 dana pogledalo nevjerojatnih 400.000 ljudi!

Glumačka karijera Johnnyja Deppa i dalje je živa! Ovogodišnji festival u Cannesu, najglamurozniji, najveći i najznačajniji filmski festival u svijetu svečano je otvoren filmom u kojem je upravo Depp ostvario glavnu ulogu i to ni više ni manje nego poznatog francuskog kralja Luija XV.! Riječ je o povijesnoj, biografskoj drami JEANNE DU BARRY koju je režirala francuska redateljica, scenaristica i glumica Maïwenn. Ovaj hvaljeni i nagrađivani uradak premijerno će biti prikazan u sklopu 17. vukovarskog filmskog festivala koji se u kolovozu održava u razdoblju od 24. do 27.8!

Nakon canneske projekcije film JEANNE DU BARRY dobio je ovacije publike u trajanju od čak sedam minuta što je značilo dvije stvari: filmska ekipa na čelu s redateljicom i glavnom glumicom Maïwenn odradila je odličan posao, a publika je srdačno pozdravila i Johnnyja Deppa nakon njegove sudske trakavice s glumicom Amber Heard koja je završila u njegovu korist. Očito su i Depp i Maïwenn, i sam film šarmirali francuske gledatelje, ali malo tko je bio spreman na razmjere tog šarma koji će tek uslijediti nakon Cannesa.

Naime, nedugo nakon premijernog festivalskog prikazivanja na jugu Francuske, JEANNE DU BARRY započeo je s redovitim kinoprikazivanjem u francuskim kinima gdje ga je u samo 7 dana pogledalo preko nevjerojatnih 400.000 gledatelja! Premda se Depp smatrao pomalo kontroverznom zvijezdom nakon cijelog sudskog procesa i premda je postajala opravdana sumnja u komercijalnost filmova u kojima će on od sada nadalje nastupati, sve to pokazalo se nebitnim. Do kraja drugog tjedna prikazivanja JEANNE DU BARRY pogledalo je preko 550.000 ljudi te je u tom trenutku postalo jasno da se radi o velikom kino hitu. JEANNE DU BARRY prvi je Deppov film u kojem on nastupa u glavnoj ulozi nakon tri godine.

Jeanne Vaubernier (Maïwenn), djevojka iz radničke klase odlučna u namjeri uspinjanja na društvenoj ljestvici, koristi sav svoj šarm kako bi pobjegla iz siromaštva. Njezin ljubavnik, grof du Barry (Poupaud), nakon što se obogatio zahvaljujući njezinim ljubavnim spletkama želi ju predstaviti kralju pa osmisli njihovo upoznavanje uz pomoć utjecajnog vojvode de Richelieua (Richard). No, njihov prvi susret nadmaši sva njegova prvotna očekivanja, jer za kralja Luja XV. (Depp) i Jeanne to će biti ljubav na prvi pogled. S kurtizanom, kralj će nanovo otkriti vlastitu glad za životom i to do te mjere da više neće moći zamisliti svoj život bez nje te ju odlučuje imenovati službenom miljenicom. A rezultat svega toga je, naravno, skandal. Jer baš nitko drugi ne želi djevojku s ulice na dvoru.

Novi film Johnnyja Deppa hrvatska će publika premijerno imati prilike vidjeti na 17. vukovarskom filmskom festivalu koji se od 24. do 27. kolovoza održava u najljepšem gradu na Dunavu. Budući dolazi iz zemlje koja nije podunavska, JEANNE DU BARRY vukovarskoj će se publici prikazati izvan konkurencije festivala, ali na njegovoj najatraktivnijoj lokaciji: perivoju dvorca Eltz. To je, ujedno, i savršeno mjesto za prikazivanje povijesne drame kakva je JEANNE DU BARRY, a ne sumnjamo da će publika ispuniti perivoj do posljednjeg mjesta. JEANNE DU BARRY jedan je od najatraktivnijih filmova ovogodišnjeg vukovarskog festivala koji se nikako ne bi smio propustiti!