U organizaciji KUD-a "Matija Gubec" iz Sotina u subotu 7. listopada 2023. godine u našem prigradskom naselju održana je već tradicionalna kulturna manifestacija "Pjesmom i Kolom kroz Sotin" koja je ove godine ugostila 5 društava iz raznih krajeva Slavonije i Srijema. 

Gostovali su KUD "Sava" - Rajevo Selo, "Češka beseda Kaptol" iz Kaptola, KUD "Ivan Tišov" - Viškovci, KUD "Sv. Ana" - Radikovci i ŽPS "Iločke Druge" iz Iloka. 

Okupljanjem sudionika u dvorištu crkve BDM Pomoćnice Kršćana, društva je u crkvi dočekao župnik vlč. Domagoj Vidaković koji je uz par prigodnih riječi te kratku molitvu blagoslovio sve sudionike nakon čega su krenuli u svečanu povorku ulicama Sotina, koja je završila zajedničkim plesanjem velikog Šokačkog i Srijemačkog kola. 

U Domu kulture nakon povorke održani su nastupi društava, uz pozdravne riječi predsjednice KUD-a "Matija Gubec" gđe Amalije Počić, a u ime gradonačelnika Grada Vukovara događaju je nazočila pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo gđa Kristina Bilić, koja je uz par prigodnih riječi pozdravila sve sudionike i goste.

Nakon predstavljanja kulturnog programa domaćini su svim sudionicima uručili prigodne zahvalnice.