Dana 23. svibnja u punoj Mramornoj dvorani Dvorca Eltz održan je prvi koncert u sklopu Svibanjskih glazbenih večeri koje organizira Gradski muzej Vukovar u suradnji sa Hrvatskim domom Vukovar.
Nastupale su dvije šibenske akademske glazbenice Nera Gojanović i Gordana Pavić koje iza sebe imaju suradnju dugu 18 godina u kojoj broje preko petsto nastupa, no svaki put iznova oduševljavaju novim programima i vrhunskom izvedbom. Na pozornici im se pridružio zvijezda domaćih rock opera i mjuzikala, poznati kazališni tenor Đani Stipaničev.
Izveli su skladbe najpoznatijih svjetskih mjuzikala, kao što su Priča sa zapadne strane, Čarobnjak iz Oza, Fantom iz opere, Kosa, ali i onih domaćih - Jalta, Jalta, Tko pjeva zlo ne misli, Gubec Beg i Dundo Maroje.
Završetkom koncerta ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar Ana Filipović i ravnateljica Hrvatskog doma Vukovar Ivanka Miličić zahvalile su se i čestitale izvođačima na prekrasnom koncertu.
Također zahvalile su i publici koja nas podržava, te Ministarstvu kulture i medija RH i Gradu Vukovaru na stalnoj podršci ovih dviju ustanova.
Foto : Vedran Barić