Dana 24. svibnja 2024. godine u Hrvatskom domu Vukovar održan je drugi koncert u sklopu Svibanjskih glazbenih večeri koje organizira Gradski muzej Vukovar u suradnji sa Hrvatskim domom Vukovar.
Nastupao je Osječki barokni ansambl koji je osnovan 2022. godine na inicijativu nekoliko osječkih glazbenika, a sve pod vodstvom renomiranog violiniste i koncertnog majstora HNK u Osijeku Bele Nagy. Ansambl se posvetio interpretaciji glazbe baroknog razdoblja i redovito nastupaju na glazbenim festivalima u zemlji i inozemstvu. U ansamblu nastupaju: violinist Bela Nagy, Vladimir Piskunov, Vilim Škreblin, Katarina Ćuk, violinistica Veronika Kilmajer, violončelice Maja Iljovska i Irena Kranjčević, kontabasista Igor Crnek te čembalista Maro Rica.
Izveli su skladbe najpoznatijih svjetskih skladatelja A. Vivaldia i J.S. Bacha-a.
Završetkom koncerta ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar Ana Filipović i ravnateljica Hrvatskog doma Vukovar Ivanka Miličić zahvalile su se i čestitale izvođačima na prekrasnom koncertu.
Također zahvalile su i publici koja nas podržava, te Ministarstvu kulture i medija RH i Gradu Vukovaru na stalnoj podršci ovih dviju ustanova.

Foto : Vedran Barić