{gallery}2016/07/04/02{/gallery}Punih 125 godina prošlo je od upisa prve generacije učenika u Gimnaziju Vukovar koja je u to vrijeme obrazovala učenike pod nazivom: „Mala niža realka“. Tijekom svih godina rada škole od osnutka, pa sve do današnjega dana, Gimnazija Vukovar odgojila je i obrazovala brojne poznate i priznate umjetnike, znanstvenike, kulturno-prosvjetne, društveno-političke, sportske i druge javne djelatnike. U gimnaziji su primili temeljna znanja koja su im otvorila široka vrata prema znanstvenim vrhuncima. Isto tako, uspješno je gajila ljubav prema glazbi, dramskom, recitatorskom i sportskom stvaralaštvu.
U petak, 1. srpnja 2016. godine ta ista škola ispratila je još jednu generaciju iz školskih klupa ka životnom putu. U sportskoj dvorani Gimnazije Vukovar održana je svečana završna priredba na kojoj su osim prigodnog programa učenika dodijeljene i nagrade najboljim učenicima, te izabran učenik godine u školskoj godini 2015./2016. Učenici vukovarske Gimnazije postižu zapažene rezultate na županijskim i državnim natjecanjima iz znanja i sporta, što je vrlo važan čimbenik za njihovu osobnu afirmaciju, stjecanje samopouzdanja, a samim tim i reputaciju škole. Svečanu završnu priredbu Gimnazije Vukovar pred stotinjak uzvanika prigodnim govorom otvorio je ravnatelj Gimnazije Vukovar Davor Šijanović. Uz nazočnost velikog broja učenika, njihovih roditelja, prijatelja, djelatnika Gimnazije Vukovar i gostiju, obilježen je završetak jedne uspješne nastavne godine. Svečanost dodjele nagrada svojom nazočnošću uveličali su predsjednica Lions cluba Vukovar Kristina Glumac i dopredsjednik Vinko Mijok koji su u ime Lions cluba Vukovar darivali učenika godine vrlo vrijednim poklonom. Najboljem učeniku uručen je ručni sat sa posvetom u vrijednosti od 1000 kuna. Za učenika godine u školskoj godini 2015./2016. izabran je učenik 4.a razreda opće gimnazije ANTONIO KRIZMANIĆ. „Ovom nagradom Lions klub Vukovar želi potaknuti sve učenike na trud i zalaganje, marljivost i ustrajnost u obrazovanju, a Antoniu čestitamo na postignutim odličnim rezultatima – ne samo u školi ( prosjek ocjena 5,00 ) već i na brojnim natjecanjima, uspješnim projektima i vannastavnim aktivnostima koje je vodio i u kojima je sudjelovao te na volonterskom radu“, - istaknula je nova predsjednica vukovarskih Lionsa, Kristina Glumac.
Ovom prigodom Gimnazija Vukovar pokazala je koliko vrednuje i cijeni trud i znanje naših učenika, jer bez učenika nema niti škole. Donacijom vukovarske tvrtke Čazmatrans d.o.o kroz prigodne polo majice sa logom škole i donatorske tvrtke, nagrađeni su učenici i njihovi mentori koji su vrijednim i ustrajnim radom ostvarili zapažene rezultate na županijskim natjecanjima i aktivnim sudjelovanjem u edukativnim i kreativnim projektima.
"Ne samo što se veselimo kraju nastave uspješne nastavne godine, već smo ovom gestom željeli pokazati koliko vrednujemo rad, odricanje i zajedništvo naših učenika i profesora, jer bez timskog rada ne bi bilo ovakvih rezultata. Nadamo se da će oni biti uzor svim budućim generacijama koji će biti dio naše škole. Ponosan sam na sve naše učenike i nastavnike, ali i na suradnju sa tvrtkama sponzorima, koje nam godinama pomažu, a sve u svrhu sretnijih i zadovoljnijih učenika, te se veselimo novim zajedničkim uspješnim projektima“ - istaknuo je ravnatelj Šijanović.
„Nagrada koju sam dobio rezultat je truda i rada koji sam uložio u svoje aktivnosti i obrazovanje. Ovo je izvrstan primjer budućim učenicima kako je njihovo zalaganje zapravo poštovano od strane ravnatelja, profesora i svih djelatnika u obrazovnom sustavu. Ukoliko svi budući učenici Gimnazije Vukovar imaju određene talente, volju i želju neka iskažu svoj maksimum jer će se sav trud s vremenom isplatiti“. - poručio je najbolji učenik godine Antonio Krizmanić.