U sklopu programa "Korijeni" koji spaja Hrvate izvan domovine, održana je druga videokonferencija na kojoj je sudjelovalo pet škola: Prva osnovna škola "Široki Brijeg", Osnovna škola Dragutina Tadijanovića Vukovar te tri škole iz Chicaga – Hrvatska škola kardinala Stepinca – Chicago, Hrvatska škola "Presveto srce" – Chicago i Hrvatska škola pri Hrvatskom kulturnom centru u Chicagu.

Bio je to susret sada već poznatih lica. Djeca iz Vukovara svoje male prijatelje u Chicagu poučili su o Ivani Brlić-Mažuranić i ispričali im priču Šuma Striborova, dok su ih mališani iz Širokog Brijega upoznali sa svojim krajem. Jedna od tema ove konferencije bila je i hrvatska kulturna baština, a kako tradiciju od zaborava čuvaju maleni Hrvati, pjesmom i plesom pokazali su polaznici dopunskih škola diljem Chicaga.

Virtualnom susretu u Vukovaru ravnateljici škole Lidiji Miletić pridružila se i Croatiana Orešković iz Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske koja je ujedno jedna od začetnica samoga projekta i velika pokretačka snaga. Iz Hrvatskog kulturnog centra u Chicagu javila se generalna konzulica Sanja Laković izrazivši oduševljenje projektom, naglasivši važnost održavanja veza s domovinom. Na prijedlog Lidije Miletić, susret je završen uz ples i pjesmu. Zasvirali su tamburaši iz škole Kardinala Stepinca, dok su djeca iz Vukovara, Širokog Brijega te ostalih škola u Chicagu zaplesala na zvuke tamburice. Tako su se ponovno oprostili jedni od drugih, punim srcem i s osmijehom na licu.