Lions klub Poreč je, nakon održanog bala na kojemu su prikupljena humanitarna sredstva, donio odluku o donaciji 10 tablet računala sa željom da pomogne mladim ljudima na krajnjem Istoku Republike Hrvatske u učenju i u usvajanju najnovijih saznanja putem interneta.

S tim ciljem i uz organizaciju i pomoć Lions kluba Vukovar, dana 14. ožujka 2018. godine u Gimnaziji Vukovar kao školi domaćinu, tablet računala dodijeljena su po jednom učeniku iz svih škola u Vukovaru: Luki Farkašu iz Gimnazije Vukovar, Bosiljki Milinković iz Strukovne škole Vukovar, Antoniju Martanu iz Tehničke škole Vukovar, Aniti Jajkić iz Ekonomske škole Vukovar, zatim Ivani Karan iz OŠ Siniše Glavaševića, Lauri Doroslovac iz OŠ Blage Zadre, Ivanu Hardiju iz OŠ Antuna Bauera, Sebastijanu Lešu iz OŠ Mitnica te Sari Đurđević i Manueli Mijok iz OŠ Nikole Andrića. Odabrani uzorni učenici ostvaruju izvrsne rezultate u svojim školama i u izvannastavnim aktivnostima te će im darovana tablet računala zasigurno biti velika pomoć u ostvarivanju što boljih rezultata u daljnjem školovanju.

Ovo velikoj humanitarnoj akciji nazočili su nagrađeni učenici, roditelji, njihovi razrednici i ravnatelji, uz podršku Guvernera Lions Distrticta-126 Hrvatska Mladena Kajganića, RC Joze Berečića, dogradonačelnika Grada Vukovara Marijana Pavličeka, pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Vukovara Ane Kusture te članova Lions kluba Vukovar.

Posebno se zahvaljujemo ravnatelju Gimnazije Vukovar prof. Davoru Šijanoviću na domaćinstvu. Ovim putem Lions klub Vukovar nastavlja uspješnu suradnju s Gimnazijom Vukovar koja će se realizirati kroz izgradnju Lions parka u sklopu vukovarske Gimnazije.