Vukovarsko-srijemska županija prepoznala je važnost upoznavanja i edukacije djece sa životinjskim svijetom, hranidbom i očuvanjem divljači te općenitom očuvanjem prirode obližnjih šuma na području županije. S tim uporištem, nastao je i projekt ''Djeca s lovcima u prirodi''. Radi se o projektu gdje djeca vrtićkog i osnovnoškolskog uzrasta posjećuju lovačka društva i njihove lovačke domove koji se nalaze u prirodi, a gdje ih lovci upoznaju sa prirodom i kroz igru u prirodi dobivaju određena iskustva.

Tako su se i djeca iz Centralnog objekta (Vjeverice, Pčelice i Golubići) kao i djeca iz Petrovaca (Smokvice) uključili u spomenuti projekt i posjetili lovački dom u mjestu Korođ.
Veliki doživljaj za djecu predstavljao je i sam put, vožnja autobusom na kat, a najviše – odlazak u šumu i upoznavanje s divljim životinjama. Iako nismo imali prilike vidjeti uživo divlje životinje, jednako oduševljenje izazvale su i preparirane životinje, kao i priče koje su išle uz njih.

Kroz boravak u prirodi i zahvaljujući našem voditelju, lovcu Mariju Tordinac, susreli smo se sa šumom, saznali više o divljim životinjama koje žive u šumi i blizu šume, istraživali smo šumu (promatrali stabla, koru drveća, šumske plodove, različita lišća), saznali smo tko su lovci i zašto su oni važni, saznali smo kako lovci neke životinje i hrane te zašto je to važno.
Vrijeme nas je poslužili pa smo naš boravak u šumi, pored lovačkog doma nastavili u igri i sportskim aktivnostima.

Ovo nam je prva suradnja s lovačkim društvima, ali svakako možemo reći da nam nije posljednja.

Ovaj hvale vrijedan projekt planiramo nastaviti i u suradnji s drugim lovačkim društvima.