NATJEČAJ ZA PRIJAVU KANDIDATA ZA IZVRŠAVANJE POSLOVA POMOĆNIKA U NASTAVI U OSNOVNOJ ŠKOLI NIKOLE ANDRIĆA, VUKOVAR

Republika Hrvatska

Osnovna škola Nikole Andrića

Voćarska 1, 32 000 Vukovar

KLASA: 112-02/23-01/02

URBROJ: 2196-1-4-23-1

Vukovar, 28. ožujka 2023. godine

Na temelju Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (NN br. 87/08, 86/09, 92/10, 105/10, 90/11, 5/12, 16/12, 86/12, 94/13, 136/14 – RUSRH, 152/14, 7/17, 68/18, 98/19 i 64/20) i u sklopu projekta „Znati je fora“ UP.03.2.1.07.0015 koji se provodi u okviru Poziva „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza V.“ UP.03.2.1.07  u okviru Europskog socijalnog fonda i Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.,  ravnateljica Osnovne škole Nikole Andrića, Vukovar, raspisuje

NATJEČAJ

 za izvršavanje poslova pomoćnika u nastavi u Osnovnoj školi Nikole Andrića, Vukovar

Broj pomoćnika u nastavi:  1

 

Mjesto rada:  Osnovna škola Nikole Andrića, Vukovar

Radno vrijeme: 25 sati tjedno ili nepuno radno vrijeme ovisno o potrebama učenika  s teškoćama u razvoju

Prijevoz na rad:  djelomično/u visini cijene karte linijskog gradskog prijevoza ovlaštenog gradskog prijevoznika

Vrsta ugovora:  Ugovor o radu na određeno vrijeme, a najduže do kraja nastavne godine 2022./2023.

I. UVJETI

–  završeno minimalno četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje,

–  nepostojanje zapreka za zasnivanje radnog odnosa u školskoj ustanovi iz članka 106. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, 

-  hrvatsko državljanstvo,

-  zdravstvena sposobnost za obavljanje poslova radnog mjesta na koje se osoba prima,

-  završeno osposobljavanje u trajanju od najmanje 20 sati koje je najmanje sadržavalo sljedeće elemente programa:

  • osnovna načela obrazovanja učenika s teškoćama u razvoju s naglaskom na inkluzivno obrazovanje,
  • karakteristike učenika s teškoćama u razvoju (za sve vrste teškoća),
  • podrška učenicima s teškoćama u razvoju u odgojno-obrazovnom procesu i razvoju socijalnih vještina (način pružanja pomoći),
  • suradnja s učiteljem/nastavnikom/stručnim timom škole/roditeljima i drugim učenicima,
  • prava učenika s teškoćama u razvoju.

  

  

II. OPIS POSLOVA POMOĆNIKA U NASTAVI

 

       Poslovi pomoćnika u nastavi su potpora u komunikaciji i socijalnoj uključenosti, kretanju, pri uzimanju hrane i pića, u obavljanju higijenskih potreba, obavljanju školskih aktivnosti i zadataka, suradnja s učiteljima/nastavnicima  te vršnjacima učenika u razredu te poslovi specifični za funkcioniranje pojedinih učenika ili skupine učenika.

       Pomoćnik u nastavi može pružati potporu jednom ili dvoje učenika u istome razrednom odjelu ili različitim razrednim odjelima ili kao pomoćnik u nastavi skupini učenika istoga razrednog odjela/odgojno-obrazovne skupine uzimajući u obzir individualne potrebe svakog učenika. 

III. DODATNA ZNANJA I VJEŠTINE 

       Poštivanje različitosti, afinitet prema djeci s teškoćama u razvoju, otvorenost, odgovornost, fleksibilnost, razvijene komunikacijske vještine, podjednaka sklonost individualnom i timskom radu, točnost u izvršavanju poslova, organiziranost, emocionalna stabilnost i dosljednost.

 

 

IV. UGOVORNI UVJETI

       S odabranim pomoćnicima u nastavi, škole će sklopiti ugovor o radu na određeno vrijeme za vrijeme trajanja nastavne godine, kojim će se definirati međusobna prava i obveze. Radno vrijeme bit će određeno sukladno individualnim potrebama učenika s teškoćama u razvoju kojima će pomoćnici u nastavi pružati asistenciju za vrijeme nastave i izvan- učioničkih aktivnosti.

     

   

V. POSTUPAK PRIJAVE 

       Kandidati koji se prijavljuju za radna mjesta pomoćnika u nastavi dužni su priložiti sljedeće dokumente:

           

  • zamolba (navesti datum i mjesto rođenja, adresu stanovanja, kontakt broj i e-mail te radno mjesto na koje se kandidat prijavljuje,
  • životopis
  • dokaz o odgovarajućem stupnju obrazovanja (presliku diplome ili potvrdu o stečenoj stručnoj spremi),
  • potvrdu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (ukoliko se radi o nezaposlenoj osobi),
  • obostranu presliku osobne iskaznice,
  • uvjerenje da se ne vodi kazneni postupak ne starije od 3 mjeseca,
  • potvrdu ili certifikat o završenom programu edukacije za poslove pomoćnika u minimalnom trajanju od 20 sati (ukoliko je primjenjivo)

       Isprave se prilažu u neovjerenom presliku.

       Osnovna škola Nikole Andrića zadržava pravo uvida u originale dokumenata.

       Na natječaj se pod jednakim uvjetima mogu javiti kandidati oba spola.

       Natjecati se mogu i kandidati koji nemaju završen program edukacije za poslove pomoćnika u nastavi u minimalnom trajanju od 20 sati, uz uvjet da isti završe prije početka rada. Organizaciju i troškove edukacije snositi će Grad Vukovar.

     

       Podnošenjem prijave na natječaj, pristupnici natječaja su izričito suglasni da Osnovna škola Nikole Andrića kao voditelj zbirke osobnih podataka može prikupljati, koristiti i dalje obrađivati podatke u svrhu provedbe natječajnog postupka u skladu s odredbama Opće Uredbe (EU) 2016/679 o zaštiti osobnih podataka i Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (NN 42/18).

Kandidati koji prema posebnim propisima ostvaruju pravo prednosti pri zapošljavanju, moraju se u prijavi pozvati na to pravo, odnosno uz prijavu priložiti svu propisanu dokumentaciju prema posebnom zakonu te imaju prednost u odnosu na ostale kandidate samo pod jednakim uvjetima.

      Kandidati koji ostvaruju pravo prednosti pri zapošljavanju sukladno članku 102. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji (NN br. 121/17, 98/19 i 84/21), uz prijavu na natječaj dužni su, pored dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, priložiti i sve potrebne dokaze iz članka 103. navedenog Zakona dostupne na poveznici Ministarstva hrvatskih branitelja: https://branitelji.gov.hr/UserDocsImages//NG/12%20Prosinac/Zapo%C5%A1ljavanje//Popis%20dokaza%20za%20ostvarivanje%20prava%20prednosti%20pri%20zapo%C5%A1ljavanju.pdf 

      Kandidati koji ostvaruju pravo prednosti pri zapošljavanju sukladno članku 48. Zakona o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata (NN br. 84/21), uz prijavu na natječaj dužni su, pored dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, priložiti i sve potrebne dokaze iz članka 49. navedenog Zakona dostupne na poveznici Ministarstva hrvatskih branitelja: https://branitelji.gov.hr/UserDocsImages//dokumenti/Nikola//popis%20dokaza%20za%20ostvarivanje%20prava%20prednosti%20pri%20zapo%C5%A1ljavanju-%20Zakon%20o%20civilnim%20stradalnicima%20iz%20DR.pdf 

     Kandidati koji se pozivaju na pravo prednosti pri zapošljavanju sukladno članku 48.f Zakona o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata (NN br. 33/92, 57/92, 77/92, 27/93, 58/93, 2/94, 76/94, 108/95, 108/96, 82/01, 103/03 i 148/13 i 98/19), uz prijavu na natječaj dužni su, pored dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, priložiti i rješenje ili potvrdu o priznatom statusu iz koje je vidljivo spomenuto pravo, izjavu da do sada nisu koristili pravo prednosti prilikom zapošljavanja po toj osnovi te dokaz iz kojeg je vidljivo na koji je način prestao radni odnos kod posljednjeg poslodavca (rješenje, ugovor, sporazum i sl.).

        Kandidati koji se pozivaju na pravo prednosti pri zapošljavanju sukladno članku 9. Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom (NN br. 157/13, 152/14, 39/18 i 32/20), uz prijavu na natječaj dužni su, pored dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, priložiti i dokaz o invaliditetu (javna isprava o invaliditetu na temelju koje se osoba može upisati u očevidnik zaposlenih osoba s invaliditetom) te dokaz iz kojeg je vidljivo na koji je način prestao radni odnos kod posljednjeg poslodavca, odnosno služba.

VI. ODABIR KANDIDATA

 Kandidati koji su pravodobno dostavili potpunu prijavu (sa svim prilozima, ispravama odnosno podacima navedenim u natječaju) i ispunjavaju uvjete natječaja dužni su pristupiti procjeni odnosno testiranju koje će se provesti sukladno Pravilniku o postupku zapošljavanja te procjeni i vrednovanju kandidata za zapošljavanje:

http://os-nandrica-vu.skole.hr/upload/os-nandrica-vu/images/static3/770/attachment/Pravilnik_o_postupku_zaposljavanja.doc

            Nakon utvrđivanja rezultata testiranja Povjerenstvo utvrđuje rang listu kandidata koju dostavlja ravnatelju. Na temelju dostavljene rang liste kandidata ravnatelj odlučuje o kandidatu za kojeg će zatražiti prethodnu suglasnost Školskog odbora za zasnivanje radnog odnosa.

        O mjestu i vremenu održavanja procjene i vrednovanja kandidata, kandidati će biti naknadno obaviješteni objavom na web stranici Osnovne škole Nikole Andrića.

           

VII. DOSTAVA PRIJAVA

      Prijave se podnose putem pošte u zatvorenoj omotnici na sljedeću adresu:

Osnovna škola Nikole Andrića

Voćarska 1

32 000 Vukovar 

s napomenom  

„Natječaj – POMOĆNIK U NASTAVI“

 Nepravodobne i nepotpune prijave neće se razmatrati.

Natječajnu dokumentaciju ne vraćamo. Prijavom na natječaj kandidat daje privolu Osnovnoj školi Nikole Andrića, Vukovar, da njegove osobne podatke obrađuje u svrhu provođenja natječaja za zapošljavanje.

Kandidati će o rezultatima natječaja biti obavješteni putem mrežne stranice Osnovne škole Nikole Andrića, Vukovar (http://os-nandrica-vu.skole.hr), Najkasnije u roku 15 (petnaest) dana od dana sklapanja ugovora o radu s odabranim kandidatom.

Natječaj je objavljen na mrežnim stranicama i oglasnim pločama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, mrežnim stranicama Grada Vukovara i mrežnoj stranici i oglasnoj ploči Osnovne škole Nikole Andrića, Vukovar, dana 28. 03. 2023.. Rok za podnošenje prijava je 8 dana od objave natječaja.

 

        Izrazi koji se koriste u ovom Natječaju, a imaju rodno značenje odnose se jednako na muški i ženski rod.

 

RAVNATELJICA

         Josipa Kotromanović Sauka