U Vodicama se od 24. do 26. studenog 2023. održavalo Pojedinačno brzopotezno i ubrzano prvenstvo Hrvatske za kadete i mlade 2023. gdje je nastupilo i devet članova Šahovskog kluba Codeasy Vukovar i to: Davor Padežanin, Petar Marušić, Sergej Bogdan, Eva Maltašić, Dunja Uzelac, Josip Prepunić, Borna Radić, Nikola Konjević te Petar Kovač te je na Prvenstvu u ubrzanom šahu koje je trajalo dva dana,nakon ukupno devet kola, Petar Kovač osvojio ukupno osam bodova i titulu državnog prvaka u kategoriji U18.
Ovu prestižnu titulu u ubrzanom šahu Petar je osvojio i prošle godine te je svom neprekinutom nizu državnog prvaka u standardnom šahu, dodao i drugu u ubrzanom tempu te potvrdio svoj status jednog od najboljih mladih šahista Hrvatske.

Dan ranije održalo se i Pojedinačno brzopotezno prvenstvo Hrvatske za kadete i mlade te je i ovdje Petar Kovač ostvario impresivan rezultat - s ukupno 8,5 bodova nakon 11 kola osvojio je 1.mjesto i zlatnu medalju u kategoriji U18 te 3. mjesto u ukupnom poretku u toj kategoriji.

Osim Petra, kući se s medaljom vratila i Eva Maltašić koja je ukupno 5,5 bodova osvojila 3.mjesto i brončanu medalju u kategoriji kadetkinja U14 u brzopoteznom šahu.

Za sve članove našeg Kluba ovo je bilo neprocjenjivo iskustvo gdje su mogli odmjeriti šahovsko znanje s najboljim mladih šahistima iz cijele Hrvatske.