Igre u okviru Mjeseca sporta nastavljene su 14. svibnja 2024. godine na Atletskom stadionu Vukovar u organizaciji Zajednice sportskih udruga grada Vukovara i Škole nogometa HNK Vukovar 1991, a pod pokroviteljstvom Grada Vukovara.
Sudionike i posjetitelje pozdravio je predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Vukovara Ivan Polhert, a manifestaciju je otvorio pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić, te je natjecateljima poželio mnogo uspjeha i sportsku zabavu.
U natjecanju je sudjelovalo šest škola s područja Grada Vukovara. To su Osnovna škola Dragutina Tadijanovića, Osnovna škola Mitnica, Osnovna škola Blage Zadre, Osnovna škola Siniše Glavaševića, Osnovna škola Nikole Andrića i Osnovna škola Antuna Bauera.
Sportsko natjecanje je bilo podijeljeno u dvije kategorije za dječake, od prvog do četvrtog razreda, te od petog do osmog razreda. Obje kategorije su se natjecale podijeljene u dvije grupe. Najbolji po grupama su igrali u finalu, a drugoplasirani za treće mjesto.
U kategoriji od prvog do četvrtog razreda prvo mjesto osvojila je Osnovna škola Antuna Bauera, drugo mjesto Osnovna škola Blage Zadre, a treće mjesto Osnovna škola Siniše Glavaševića.
U kategoriji od petog do osmog razreda prvo mjesto je osvojila Osnovna škola Antuna Bauera, drugo mjesto Osnovna škola Mitnica, a treće mjesto Osnovna škola Nikole Andrića.
Događanje je proteklo u sportskom duhu i iako im vrijeme nije bilo naklonjeno, nije nedostajalo uzbuđenja i sportske dramatike. Učenici su se kroz igru i natjecanje dobro zabavili.
Zajednica sportskih udruga grada Vukovara osigurala je pehare i medalje za osvajače prvog, drugog i trećeg mjesta, ali i za sve sudionike natjecanja.
Posljednje natjecanje u sklopu manifestacije „Mjesec sporta“ je u odbojci u kojem će sudjelovati učenice osnovnih škola.