Na temelju Pravilnika o nagrađivanju učenika i mentora osnovnih škola, učenika srednjih škola i studenata Grada Vukovara („Službeni vjesnik“ Grada Vukovara broj 10/24) te Odluke o dodjeli nagrada učenicima generacije osnovnih i srednjih škola na području grada Vukovara (KLASA: 602-01/24-01/23, URBROJ: 2196-1-02-24-2 od 27. rujna 2024. godine), Upravni odjel za obrazovanje, sport i branitelje Grada Vukovara objavljuje

JAVNI POZIV
za dodjelu nagrade učenicima generacije osnovnih i srednjih škola na području grada Vukovara

I.
Ovim Javnim pozivom utvrđuju se uvjeti i kriteriji za dodjelu nagrade, postupak predlaganja za dodjelu nagrade te rok za dostavu prijedloga za dodjelu nagrade.

II.
U 2024. godini, Grad Vukovar će nagraditi učenike generacije osnovnih i srednjih škola na području grada Vukovara.
Nagrade će se dodijeliti, na prijedlog Škole, učenicima generacije koji su, u školskoj godini 2023./2024., završili svoje osnovnoškolsko ili srednjoškolsko obrazovanje te pritom ostvarili izvrsne rezultate.
III.
Nagrada učeniku generacije osnovne škole dodjeljuje se učeniku uzornog ponašanja za ostvaren opći uspjeh, ukoliko je bio izvrstan u svakom pojedinom razredu školovanja s prosjekom ocjena od 4.50 do 5.00, te je ostvario izvrsne rezultate u izvannastavnim, izvanškolskim aktivnostima i natjecanjima koja su doprinijela promicanju ugleda škole i zajednice u kojoj učenik živi.

Iznimno, nagrada učeniku generacije Osnovne škole Josipa Matoša dodjeljuje se učeniku za opći uspjeh, uzorno vladanje, sudjelovanje i/ili ostvareni rezultat u nastavnim, izvannastavnim i izvanškolskim aktivnostima tijekom cjelokupnog osnovnoškolskog obrazovanja.

Nagrada učeniku generacije srednje škole dodjeljuje se učeniku uzornog ponašanja za ostvaren opći uspjeh, ukoliko je bio izvrstan u svakom pojedinom razredu školovanja s prosjekom ocjena od 4.50 do 5.00, te je ostvario izvrsne rezultate u izvannastavnim, izvanškolskim aktivnostima i natjecanjima koja su doprinijela promicanju ugleda škole i zajednice u kojoj učenik živi.
IV.
Prijedlog za dodjelu nagrade učeniku generacije osnovne škole za opći uspjeh u nastavnim, izvannastavnim i izvanškolskim aktivnostima ostvaren tijekom cjelokupnog osnovnoškolskog obrazovanja podnosi Škola te isti mora biti pisano obrazložen i dokumentiran, a prijavnica mora sadržavati:

- naziv i sjedište predlagatelja, OIB, IBAN žiro-računa
- ime i prezime učenika, adresa prebivališta, OIB, IBAN žiro-računa
- preslike svjedodžbi od 1. do 8. razreda
- preslike pohvalnica, priznanja i sl.
- pisano obrazloženje prijedloga Škole.

Iznimno, prijedlog za dodjelu nagrade učeniku generacije Osnovne škole Josipa Matoša podnosi Škola te isti mora biti pisano obrazložen i dokumentiran, a prijavnica mora sadržavati:

- naziv i sjedište predlagatelja, OIB, IBAN žiro-računa
- ime i prezime učenika, adresa prebivališta, OIB, IBAN žiro-računa
- preslike pohvalnica, priznanja i sl.
- pisano obrazloženje prijedloga Škole.

Prijedlog za dodjelu nagrade učeniku generacije srednje škole podnosi Škola te isti mora biti pisano obrazložen i dokumentiran, a prijavnica mora sadržavati:

- naziv i sjedište predlagatelja, OIB, IBAN žiro-računa
- ime i prezime učenika, adresa prebivališta, OIB, IBAN žiro-računa
- preslike svjedodžbi svih razreda
- preslike pohvalnica, priznanja i sl.
- pisano obrazloženje prijedloga Škole.
V.
Prijavnica za dodjelu nagrade učeniku generacije osnovne škole te učeniku generacije srednje škole mora biti potpuna, a ukoliko prijavnica nije potpuna i ne sadrži dovoljno podataka da bi se o njoj moglo odlučivati, Upravni odjel za obrazovanje, sport i branitelje (u daljnjem tekstu: Odjel) može zatražiti dopunu prijavnice s naznakom roka za dopunu podataka.

VI.
Odluku o broju i visini nagrade učenicima generacije osnovnih i srednjih škola, na prijedlog Odjela, utvrđuje gradonačelnik odlukom, sukladno članku 13. Pravilnika o nagrađivanju učenika i mentora osnovnih škola, učenika srednjih škola i studenata Grada Vukovara.

VII.
Prijavnica s obveznom dokumentacijom iz točke IV. ovog Javnog poziva podnosi se na adresu: Grad Vukovar, Upravni odjel za obrazovanje, sport i branitelje, Dr. Franje Tuđmana 1, 32 000 Vukovar, s naznakom “Nagrade učenicima generacije“.

Prijave se podnose poštom ili neposrednom predajom u pisarnici Grada Vukovara.

Rok za podnošenje prijava je osam (8) dana od dana objave ovog Javnog poziva.

VIII.
Za sve dodatne upite vezane uz provedbu ovog Javnog poziva, kontakt osoba je: Kristina Božić Živanović, viša stručna suradnica za obrazovanje, telefon: 032/456-545, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..
IX.
Ovaj Javni poziv objavljuje se na službenoj internetskoj stranici Grada Vukovara te će se dostaviti svim osnovnim i srednjim školama na području grada Vukovara.

REPUBLIKA HRVATSKA
VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA
GRAD VUKOVAR
UPRAVNI ODJEL ZA OBRAZOVANJE,
SPORT I BRANITELJE

KLASA: 602-01/24-01/23
URBROJ: 2196-1-3-24-3
Vukovar, 30. rujna 2024.

PROČELNIK:
dr.sc. Darko Dimić

DOKUMENTI:

  1. ODLUKA
  2. PRIJAVNICA