Proteklog vikenda u Somboru se igrao 8. međunarodni turnir "Sombor beachvolley 2022".
KOP Vukovar predstavljao je Toni Bačić u kombinaciji sa Karlom Jakovcem iz Osijeka, kojima je ovo bio prvi zajednički nastup.

O kakvom turniru se radi govori činjenica kako je na turniru bilo prijavljeno 16 ekipa iz svih dijelova Srbije, zatim iz Rusije, Tajlanda, Ujedinjenih Arapskih Emirata(Dubai) i naravno Hrvatske.
Dobar dio srpskih ekipa koje su sudjelovale na turniru imaju upisane FIVB bodove, što znači da su Srbiju predstavljali na europskim natjecanjima te da su pripadnici reprezentacije.

Bačić/Jakovac su prvi dan u skupini D završili na drugom mjestu te se križali sa prvoplasiranima iz skupine A u dvoboju četvrtfinala.
Nakon što su u nedjelju ujutro svladali prvoplasirani dvojac skupine A iz Dubaija i Tajlanda, plasirali su se u polufinale, a finale su izborili preko izvrsnih srpskih reprezentativaca Pušonjiča i Muškinje u 3 neizvjesna seta.

Finalni meč igrao se u 21:00 sat, te su u tom dvoboju Bačić i Jakovac izgubili od trenutno drugog najboljeg para Srbije, Rajkovića i Makarića sa rezultatom 2:0. Važno je napomenuti da se osvajači turnira pripremaju za Olimpijske igre 2024., a ove godine su sudjelovali na nekoliko međunarodnih natjecanja diljem Europe te im i ovim putem čestitamo.

Klub odbojke na pijesku ne miruje niti naredni vikend jer nas 13. i 14. kolovoza očekuje zadnje okupljanje 1. Hrvatske lige u odbojci na pijesku u Banjolama, nakon kojega ćemo znati konačni poredak.
Što se tiče djevojaka, one će svoje vještine pokazati 20. i 21. kolovoza u Đakovu, na zadnjem okupljanju 2. Hrvatske odbojkaške lige u odbojci na pijesku.

Nadamo se kako ćemo na narednim natjecanjima ostvariti dobre rezultate, a o tome ćemo Vas obavijestiti u narednim objavama na našim Facebook i Instagram stranicama "KOP Vukovar".

Sportski pozdrav