Odlukom Međunarodne dizačke federacije IWF, ovogodišnje Prvenstvo svijeta za uzrast U20, održat će se od 21 do 31. svibnja u glavnom gradu Uzbekistana, Taškentu.

Dobra je vijest da nakon duge stanke zbog korona virusa, kreću međunarodna natjecanja dizača utega, a još bolja je da će na ovoj smotri najboljih mladih dizača utega nastupiti i jedan Vukovarac!

Odlukom Izbornika mlade Hrvatske reprezentacije, Hrvatska će u Uzbekistanu imati tri natjecatelja, Dina Đalu iz KDU "Split", Antony Krištu iz DK "Slavonija" iz Osijeka i Nikolu Todorovića iz KDU "Vukovar".

Biti sudionik tako male Hrvatske reprezentacije na Prvenstvu svijeta je veliko priznanje kako za Nikolu, tako i za Klub dizača utega "Vukovar" i Grad Vukovar.

Nikola će nastupiti u kategoriji do 73 kg. i sa svojih 16 godina će biti jedan od najmlađih natjecatelja. Od Nikole se očekuje da u dalekom Uzbekistanu, dostojno predstavi svoj klub, svoj Grad Vukovar i Republiku Hrvatsku.

Svi mi želimo dobar rezultat i dobar plasman naših sportaša, pa tako i ovaj put, iako plasman nije primaran jer sa svojih 16 godina i činjenicu da će se nadmetati i sa 4 godine starijim suparnicima, ne može se očekivati ništa spektakularno i plasman među prvih 20, bio bi veliki uspjeh a uspjeh je i sam plasman na Prvenstvo svijeta.

Nikoli želimo sretan put u daleki Uzbekistan i da nas obraduje dobrim rezultatima.