U gradu Taškentu u dalekom Uzbekistanu, održava se ovogodišnje Prvenstvo svijeta za uzrast U20, na kojem sudjeluju 244 natjecatelja iz 53 zemlje.

Klub dizača utega "Vukovar" u svojih nešto više od 8 godina postojanja, dao je nekolicinu mladih Reprezentativaca, koji su predstavljali svoju zemlju na Kupu Europske unije, Mediteranskom kupu, Europskim Prvenstvima za uzraste U15, U17, U20 i za seniore, Olimpijskim igrama mladih u Argentini, ali još nismo imali predstavnika na svjetskim prvenstvima.

Sada se i to promijenilo i u malobrojnoj Hrvatskoj Reprezentaciji, našao se i Vukovarac NIKOLA TODOROVIĆ, koji je nastupio u kategoriji do 73 kg. i rezultatima od 100 kg. u trzaju, 120 kg. u izbačaju i 220 kg. u biatlonu, plasirao se na izvrsno 16. mjesto.

Prije odlaska na ovo Svjetsko Prvenstvo, priželjkivali smo plasman u prvih dvadeset a evo Nikola nas je obradovao sa još boljim plasmanom, što je veliki uspjeh za ovog šesnaestogodišnjaka, koji je bio najmlađi natjecatelj.

Rezultatski smo očekivali podignutu koju kilu više, ali na to je malo utjecala trema nastupa na ovako velikom natjecanju i to što uz sebe nije imao svog trenera.

Nikola je u potpunosti opravdao poziv Izbornika i dostojno predstavljao svoj klub, svoj Grad Vukovar i Republiku Hrvatsku i stjecao potrebno iskustvo i od njega možemo očekivati dobre rezultate sa međunarodnih natjecanja koja ga očekuju u ovoj godini.

Zahvaljujemo se Gradu Vukovaru i Zajednici športskih udruga grada Vukovara, koji se brinu za svoje kvalitetne sportaše a koji su donijeli odluku da Nikolu nagrade sportskom opremom.

Čestitamo Nikoli na ostvarenom uspjehu u Uzbekistanu !

Uprava kluba