U subotu 12. ožujka u Sportskoj dvorani u Borovu naselju održano je IX. Međunarodno "OTVORENO PRVENSTVO VUKOVARA" kojeg KDU "Vukovar" već tradicionalno održava povodom dana osnivanja kluba.

Nastupilo je 48 natjecatelja (19 djevojaka i 29 mladića) iz Slovenije, Mađarske, Srbije i Hrvatske.

Najuspješniji natjecatelji su nagrađeni medaljama, djevojke su dobile po ružu, a podijeljeno je i 16 pehara.

Nika Veličić (Dražice) i Bruno Prokop (Vukovar) su dobili pehare kao najmlađi natjecatelji, Chiara Reljac (Dražice) i Betond Molnar (Budimpešta) su najbolji za U15, Nataša Dermiček i Nikola Todorović najbolji iz U17, Željka Miljković i Filip Bertran su najbolji iz U20, a Radmila Zagorac i Stevan Vladisavljev (oboje iz Bača) su najbolji seniori.

Ostalih 6 pehara pripalo je ekipama, a pobjednik natjecanja je KDU "Vukovar" ispred KDU "Rječina" iz Dražica i KDU "Olimpije" iz Ljubljane. Četvrta je ekipa KDT "Herkulesa" iz Bača, peti je KDT "Radnički" iz Sombora. a šesti je "Soroksar" iz Budimpešte.

Dobre uvjete natjecanja iskoristile su Chiara Reljac iz Dražica i naša Željka Miljković koje su tijekom natjecanja 26 puta pomicale granice državnih rekorda za mlađe uzraste.

ŽELJKA MILJKOVIĆ pomjerala je granice državnih rekorda za kategoriju do 64 kg., čak 14 puta i to sa 58 i 60 kg. u trzaju, 71 i 74 kg. u izbačaju i 128, 131 i 134 kg. u biatlonu, a rekordi su to za uzrast mlađih kadeta i kadeta.

Za KDU "Vukovar" su nastupili: Mija Ileš, Nataša Dermiček, Maja Kell, Emina Kondić, Željka Miljković, Tanja Turukalo, Bruno Prokop, Srđan Mrđenov, Nikola Todorović, David Todorović, Ozren Vasić, Sergej Gavrovski i Kristijan Bertran.

Čestitamo svim natjecateljima na ostvarenim rezultatima!

Uprava kluba