{gallery}2014/09/11/02{/gallery}Obilježavanje Olimpijskog Dana u OŠ "Dragutina Tadijanovića", bila je izvanredna prilika da se mladi gimnastičari i dizači utega predstave učenicima ove škole i pokažu, što su postigli u ovim srodnim sportovima, koje povezuju isti parametri a to je da se bez upornosti i „spartanskog" mukotrpnog svakodnevnog rada ne mogu postići vrijedni rezultati.
GK „Vukovar" i KDU „Vukovar" veže i više od toga, jer jedan od trenera dizača utega Davor Horvat, već duži period radi sa gimnastičarima na razvoju snage, dok je trenerica gimnastike i bivša gimnastičarka, Martina Stojšić, aktivna dizačica utega i državna rekorderka .
No ni to nije sve, jer su se neke mlade gimnastičarke, odlučile dokazati i u dizanju utega.
Da će u tome i uspjeti, pokazuju i dosada ostvareni rezultati, jer je Melani Cetina ovogodišnja prvakinja Hrvatske u kategoriji mlađih kadeta do 40 kg. a odlukom Izbornika hrvatske dizačke reprezentacije gospodina Boška Čavke, Lucija Gračanin će krajem ovog mjeseca nastupiti u Splitu na europskom kupu za državnu reprezentaciju mladih dizača utega do 15 godina.
Mali "hendikep" za naš klub su stroga pravila europske dizačke federacije, koja ne dozvoljavaju nastup na vrhunskim međunarodnim natjecanjima, natjecateljima prije navršenih 13 godina, tako da će naše „čudo od djeteta" 12-to godišnja Hermana Dermiček, koja po do sada ostvarenim rezultatima zaslužuje nastup na europskom kupu, morati još pričekati na svoj prvi nastup za državnu reprezentaciju.
Promotivni nastup u OŠ „Dragutina Tadijanovića" bio je dobra prilika mladim članovima kluba da predstave svoj sport mnogobrojnim učenicima i da ih pozovu na upis u klub i bavljenje ovim sportom
Veliki pljesak za izvođenje zahtjevne tehnike dizanja utega, zaslužila je naša najmlađa članica, 7-mo godišnja Željka Mirković, a kada je na red došao nastup Hermane Dermiček, učenice škole organizatora ove promocije sporta, nastale su prave "ovacije" učenika.
Hermana se na pravi način odužila učenicima svoje škole, izvanrednim nastupom i sa uspješnim dizanjem u svih šest dozvoljenih pokušaja.
Krajnji rezultat uspješnih podizanja je 42 kg. u "trzaju" i 57 kg. u izbačaju i ostvarenih 99 kg u Olimpijskom biatlonu su težine novih državnih rekorda u konkurenciji mlađih kadeta za kategoriju do 58 kg. a koje će Hermana imati prilike potvrditi (ili još povećati) zvanično pred sucima za ravno mjesec dana (11.10.2014.), kada će se odlukom hrvatskog dizačkog saveza u našem gradu, održati ovogodišnje Prvenstvo Hrvatske za kadete i juniore.
Dodjela ove organizacije Državnog prvenstva KDU „Vukovar" i gradu Vukovaru je veliko priznanje za dugu uspješnu tradiciju dizanja utega u Vukovaru i najnovije ostvarene uspjehe a ujedno i prilika našim mladim članovima za novo dokazivanje.
U klubu se očekuju novi uspjesi, nova odličja i titule prvaka, mladi natjecatelji su spremni za to a u kojem obimu će se to ostvariti, pokazat će samo natjecanje.