{gallery}2014/09/01/04{/gallery}Mladi članovi Kluba dizača utega „Vukovar" sa zadovoljstvom su prihvatili poziv kluba dizača utega iz mađarskog grada Pečuha , da učestvuju na njihovom 10-tom jubilarnom „Kupu grada Pečuha".
Bio je to uzvratni odziv za učešće na natjecanju, jer su dizači utega iz Pečuha, bili gosti našeg kluba na Prvom „Kupu grada Vukovara", kao jedina inozemna ekipa i tako naše natjecanje učinila međunarodnim.
Poziv iz Mađarske, stigao je za četiri natjecatelja i vođu ekipe(žao nam je što to nije veći broj pozvanih), pa je naš sastav odredio, ljetni trenažni proces.
Put u Mađarsku su zaslužili oni, kojima vrućina nije smetala da redovno treniraju i odazivaju se aktivnostima kluba.
Natjecanje u Mađarskoj, bio je prvi izlazak na međunarodnu scenu, mladih dizača utega KDU „Vukovar" a osvojeno je IV mjesto u konkurenciji VI ekipa.
Pobjednik ovog natjecanja je domaćin, ekipa Pečuha, druga je ekipa iz Srbije, treća je ekipa iz Njemačke a naša ekipa je pobijedila dvije ekipe iz Češke.
Natjecanje u Mađarskoj je bila prilika za stjecanje sportskog iskustva , prilika za jačanje prekogranične suradnje i sklapanja novih prijateljstava, što je maksimalno konzumirano.
Za KDU „Vukovar" u Mađarskoj su nastupili : Davor Horvat (senior), koji je ostvario rezultat od 100 kg. u trzaju i 130 kg. u izbačaju a što je 230 kg. u Olimpijskom Biatlonu.
Ostali dio ekipe su činili : mlađi kadeti Zdenko Prokop (14 god.), koji je podigao 50 + 65 = 115 kg. i Herman Ivkić (15 god.) a ostvareni rezultat je 60 + 73 = 133 kg. što su novi osobni rekordi.
Za kraj ćemo napisati , nešto o našem „čudu od djeteta", mlađahnoj Hermani Dermiček ( 12 god.), koja je svojim nastupom i lakoćom izvođenja zahtjevne tehnike dizanja utega, zadivila sve učesnike natjecanja.
Hermana je podigla od 40 kg. u trzaju i impozantnih 57 kg. u izbačaju i ostvarila rezultat od 97 kg. u Olimpijskom biatlonu.
Za rezultate koje postiže Hermana, treneri kluba u šali kažu : "Ne zna dijete, da je uteg težak".