{gallery}2015/09/08/05{/gallery} Powerlifting klub Adamas je organizirao u travnju veliko međunarodno natjecanje, koje je ostavilo odličan dojam u svijetu sporta, i o respektabilnim rezultatima s natjecanja pisalo se i u svjetskim sportskim medijima.
Visoka kvaliteta organizacije ovog natjecanja je prepoznata ali i zapaženi nastupi članova Adamasa na sportskoj i javnoj sceni. Promičući sportski duh i olimpijska načela tijekom ove godine članovi PLK Adamas Vukovar uvelike su doprinijeli popularizaciji powerliftinga kao i sporta općenito, napose među mladima. Osim toga netom poslije završenog natjecanja u Vukovaru, Hrvatski powerlifting savez primljen je u Hrvatski olimpijski odbor. Tome ostvarenju su, i klub i podrška cijele gradske zajednice, dali znatan obol.
Stoga. kao mlad klub, PLK Adamas je dobio povjerenje nacionalnog saveza - Hrvatskog powerlifting saveza da ove godine po službenom kalendaru HPLS-a organizira i IV Državno prvenstvo u powerliftingu i bench pressu, u VUKOVARU, 28/29.11.2015.
Ovo Državno prvenstvo iznimno je značajno za powerlifting kao sport jer ovo prvo državno prvenstvo od kada je Hrvatski powerlifting savez primljen u članstvo HOO te ovim natjecanje nacionalni savez započinje selekciju i praćenje sportaša za nacionalnu selekciju koja će predstavljati našu zemlju na međunarodnim natjecanjima u slijedećem natjecateljskom ciklusu. Ovakav postupak selekcije izlučit će najkvalitetnije dizače koji će nastupiti na reprezentaciju Hrvatske na Europskom prvenstvu u bench pressu koje će se održati u Hrvatskoj 2018. godine.
Međunarodna powerlifting federacija – IPF kao krovna organizacija ovog sporta u završnim je pregovorima s Međunarodnim olimpijskim odborom te će powerlifting najvjerojatnije biti dio Olimpijskih igara 2020. godine. Kroz ovo prvenstvo u našem gradu, kao i kroz slijedeći natjecateljski ciklus, pruža se velika šansa mladima ali i iskusnim dizačima da pokušaju izboriti san svakog sportaša, nastup na Olimpijskim igrama. S obzirom na kvalitetu i potencijal PLK Adamasa, ali ponajviše zbog promicanja olimpijskih načela, vjerujemo da će i naš grad dati olimpijca u powerliftingu.