×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/stories/2014/07/28/02
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2014/07/28/02

{gallery}2014/07/28/02{/gallery} Zahvaljujući vrijednoj donaciji Prvog plinarskog društva, Udruga Vukovarski leptirići kupuje laser za kvantno integriranje primitivnih refleksa (QRI) te počinje s primjenom istog prva u Republici Hrvatskoj. QRI je relativno nov modalitet laseroterapije koji rapidno dobiva na popularnosti. Roditelji žele djeci pružiti kvalitetne i nove terapije koje se uvelike u svijetu primjenjuju, a nažalost, većini roditelja iz financijskih razloga su nedostupne.
Kvantna refleksna integracija laserom kombinira valove zvučne i svjetlosne frekvencije, koja podrazumjeva tretiranje određenih akupunkturnih točaka i meridijana za svaki primitivni refleks ponaosob. Integriranje refleksa laserom postiže se povećavanjem mijelniskog omotača oko živaca i međusobnim povezivanjem s ciljem bržeg i efikasnijeg prijenosa impulsa (informacija) kroz mozak te se na taj način poboljšava komunikacija mozga i tijela.
Refleksi mogu biti neintegrirani zbog različitih uzročnika prije, tijekom i nakon porođaja, genetskih oboljenja, neaktivnosti, emocionalne traume i raznih drugih neuroloških problema. To može biti rezultat poremećaja u vidu, cerebralne paralize, autizma, ADD-a i ADHD-a, disleksije, emocionalne nezrelosti, loše memorije, loše motorike, otežanog razvoja govora, gubitka samopoštovanja, motivacije, asocijalizacije, loše senzorne integracije, slabog vizualnog praćenja.

Kako je djeci s poteškoćama u razvoju vrijeme zapravo neprijatelj, udruga je omogućila edukaciju roditelja za rad s laserom te sami rade svatko sa svojim djetetom u prostorijama udruge i nadamo se nekim boljim vremenima našeg zdravstva koje je na veoma niskom nivou u odnosu na druge zemlje EU.

Primitivni refleksi zahvaćaju sve što radimo – od pokreta do učenja. Refleksnom terapijom poboljšava se kvaliteta života djece! Roditelji malenih 'leptirića' uložit će sve svoje napore u bolje sutra svoje djece i žele da se ova vrsta terapije proširi i na druge gradove širom Republike Hrvatske".