{gallery}2014/07/28/02{/gallery} Zahvaljujući vrijednoj donaciji Prvog plinarskog društva, Udruga Vukovarski leptirići kupuje laser za kvantno integriranje primitivnih refleksa (QRI) te počinje s primjenom istog prva u Republici Hrvatskoj. QRI je relativno nov modalitet laseroterapije koji rapidno dobiva na popularnosti. Roditelji žele djeci pružiti kvalitetne i nove terapije koje se uvelike u svijetu primjenjuju, a nažalost, većini roditelja iz financijskih razloga su nedostupne.
Kvantna refleksna integracija laserom kombinira valove zvučne i svjetlosne frekvencije, koja podrazumjeva tretiranje određenih akupunkturnih točaka i meridijana za svaki primitivni refleks ponaosob. Integriranje refleksa laserom postiže se povećavanjem mijelniskog omotača oko živaca i međusobnim povezivanjem s ciljem bržeg i efikasnijeg prijenosa impulsa (informacija) kroz mozak te se na taj način poboljšava komunikacija mozga i tijela.
Refleksi mogu biti neintegrirani zbog različitih uzročnika prije, tijekom i nakon porođaja, genetskih oboljenja, neaktivnosti, emocionalne traume i raznih drugih neuroloških problema. To može biti rezultat poremećaja u vidu, cerebralne paralize, autizma, ADD-a i ADHD-a, disleksije, emocionalne nezrelosti, loše memorije, loše motorike, otežanog razvoja govora, gubitka samopoštovanja, motivacije, asocijalizacije, loše senzorne integracije, slabog vizualnog praćenja.

Kako je djeci s poteškoćama u razvoju vrijeme zapravo neprijatelj, udruga je omogućila edukaciju roditelja za rad s laserom te sami rade svatko sa svojim djetetom u prostorijama udruge i nadamo se nekim boljim vremenima našeg zdravstva koje je na veoma niskom nivou u odnosu na druge zemlje EU.

Primitivni refleksi zahvaćaju sve što radimo – od pokreta do učenja. Refleksnom terapijom poboljšava se kvaliteta života djece! Roditelji malenih 'leptirića' uložit će sve svoje napore u bolje sutra svoje djece i žele da se ova vrsta terapije proširi i na druge gradove širom Republike Hrvatske".