×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/stories/2014/07/01/02
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2014/07/01/02

{gallery}2014/07/01/02{/gallery}Društvo knjižničara Slavonije i Baranje održalo je 19. izbornu skupštinu u Ružičkinoj kući u Vukovaru, 27. lipnja 2014. godine. Tom je prigodom za novu predsjednicu Društva jednoglasno izabrana Vlatka Surma Szabo, ravnateljica Gradske knjižnice Vukovar, a osim nje izabran je i dio novih članova Upravnog i Nadzornog odbora, čiji su mandati istekli.
Sudionici Skupštine osvrnuli su se na dosadašnje aktivnosti oko pomoći osobama iz poplavljenih područja, a Vlatka Surma Szabo informirala je nazočne o provedbi i rezultatima humanitarne akcije „Žena ženi", u koju se uključilo više tisuća žena diljem Hrvatske, ali i svijeta, a čiji je organizator bila i Gradska knjižnica Vukovar.
Izvješće o pomoći poplavom uništenim školskim knjižnicama u Gunji i Račinovcima te planovima obnove knjižnoga fonda podnijela je Iva Pezer, voditeljica Matične službe Vukovarsko – srijemske županije, a skupu se obratio i ravnatelj knjižnice u Drenovcima, Goran Pavlović te izvijestio o projektu „Knjiga na mreži", čija je realizacija u tijeku.
Ravnateljici Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci Emiliji Pezer dodijeljena svečana povelja „Marija Malbaša" i to za cjelokupan njezin rad i doprinose u području knjižničarstva, a predstavljen je i novi broj časopisa „Knjižničarstvo", koji je dostupan u elektroničkom obliku na http://www.knjiznicarstvo.com.hr/ , a izdaje ga Društvo knjižničara Slavonije i Baranje, koje je regionalni je ogranak Hrvatskoga knjižničarskoga društva.
Tijekom održavanja Skupštine, sudionici su se virtualno upoznali s radom, prostorom i dostignućima Gradske knjižnice Vukovar putem prezentacije o istoj, a po završetku Skupštine upriličen je posjet i obilazak Gradskog muzeja Vukovar. U ime Grada Vukovara sudionike skupa pozdravila je gradska pročelnica za društvene djelatnosti Dragica Holoker -Radumilo.