{gallery}2016/06/07/07{/gallery} Gradonačelnik grada Vukovara posjetio je Glazbeni odjel OŠ Dragutina Tadijanovića u Vukovaru te se upoznao s radom odjela, učenicima, učiteljima te njihovim rezultatima postignutim na raznim natjecanjima.

Naime, ove školske godine su učenici Glazbenog odjela Osnovne škole Dragutina Tadijanovića Vukovar predstavljali i promovirali svoju školu i svoj grad Vukovar diljem Hrvatske te ostvarili brojne zapažene nastupe.

O tome govore i nagrade koje su učenici odjela osvojili, a to su: šest prvih nagrada, sedam drugih i jedna treća nagrada. Nagrade su osvojene regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima u kategorijama flauta, violina, harmonika, klavir te tambura.

„Drago mi je da smo čuli neke izvedbe talentiranih učenika vukovarske Glazbene škole i vrlo smo ponosi na postignute rezultate te ćemo se i dalje truditi podupirati rad škole", naglasio je gradonačelnik Penava.

Ravnateljica OŠ Dragutina Tadijanovića Lidija Miletić rekla je kako se trud i rad vrijednih mentora i profesora isplatio jer su se svi učenici s natjecanja vratili s nagradama.

„Ovo je važna ustanova za grad Vukovar jer razvija glazbenu kulturu u gradu i odgaja generacije mladih glazbenika na ponos svoga grada. Ove godine je upisano 220 učenika te pozivamo svu drugu djecu Vukovara i okolice da se pridruže glazbenom obrazovanju", dodala je ravnateljica Miletić.