Drage Vukovarke,


Od srca vam čestitam Međunarodni dan žena koji je posebna prigoda u kojoj iskazujemo svoju pažnju, poštovanje i zahvalnost na svemu što žene čine i znače kako u obiteljima i na svojim radnim mjestima tako i u cjelokupnoj zajednici u kojoj doprinose u svim segmentima.


Žene danas imaju mnoge uloge te su ujedno supruge, majke, kćeri, suradnice, prijateljice, odgojiteljice i spremno usklađuju sve svoje obveze. Ne postoji niti struka niti zanimanje u kojemu danas žene ne ostvaruju velika postignuća mijenjajući svijet na bolje.


Posebno povjerenje žene su dobile upravo u Gradskoj upravi Grada Vukovara gdje vode sedam od osam Upravnih odjela. Dakle, ravnopravnost u našoj zajednici živi, no moramo biti spremni spriječiti svaki oblik diskriminacije i nasilja nad ženama u svim sferama javnog i privatnog života.


Na današnji dan svim ženama čestitajmo na pažnji, strpljivosti, ljubavi i nježnosti koju nam pružaju svakoga dana dok istovremeno pobjeđuju u svim bitkama i izazovima koje se postave pred njih bilo na privatnom ili poslovnom planu.


Želim vam puno uspjeha, sreće i ljubavi!

Vaš gradonačelnik,
Ivan Penava, prof.