U Domu kulture Sotin gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava sa suradnicima je održao javnu tribinu na temu poboljšanja kvalitete života mještana prigradskog naselja Sotin.
Riječ je o trećoj tribini u novome ciklusu održavanja javnih tribina po gradskim četvrtima. Cilj ovih tribina je izravna komunikacija sa sugrađanima te još jedan od načina na koji građani mogu komunicirati s Gradskom upravom.

Zajedno s gradonačelnikom Penavom na tribini su sudjelovali i zamjenik Marijan Pavliček i zamjenica Ivana Mujkić, pročelnici svih Upravnih odjela Grada Vukovara i direktori gradskih tvrtki Tehnostana, Komunalca i Vodovoda.
Građani su ponajviše prijedloga i pitanja imali vezano za komunalnu infrastrukturu koja se tiče sanacije prometnica i nogostupa, ali i održavanje javnih površina, košenje zapuštenih prostora, uklanjanje ruševina, odvoz smeća te o gradskome prijevozu, no najvažnija je tema bila projekt uvođenja kanalizacijske mreže koji je izazvao raspravu.
Naposljetku je većina građana bila zadovoljna odmah ponuđenim konkretnim odgovorima na problematiku koju su iznijeli, dok su drugi dobili obećanje kako će njihov problem biti riješen u skorije vrijeme.
„Od prošle tribine održane u Sotinu prije gotovo tri godine mnogo smo učinili za ovo prigradsko naselje te uložili deset milijuna kuna u nova igrališta, spomenik sotinskim žrtvama, 70% cesta je novo asfaltirano, postavili smo led rasvjetu, izgradili smo spust prema Dunavu, ali i brojne infrastrukturne projekte. S mještanima smo razgovarali o nizu problema koje ćemo sukladno svojim mogućnostima i ovlastima pokušati riješiti u što kraćem vremenu na zadovoljstvo što većeg broja građana," najavio je gradonačelnik ističući kako mu je drago što je bolje upućen u probleme građana ovoga dijela grada te da je većina njih rješiva na obostrano zadovoljstvo.