U posjet Gradu Vukovaru došao je veleposlanik Kanade u Republici Hrvatskoj, NJ. E. Alan Bowman te se susreo s gradonačelnikom Ivanom Penavom i zamjenikom gradonačelnika Filipom Sušcem.

Na sastanku je predstavljena povijest našega grada te se razgovaralo o razvoju gospodarstva i ekonomije uz potencijalne kanadske investicije.

„Izuzetno mi je drago biti ovdje danas te mi je čast mi upoznati Vukovar. Ovo je jedan od mojih prvih službenih posjeta nakon COVID pandemije. S gradonačelnikom sam imao vrlo konstruktivan razgovor o razvoju gospodarstva i ekonomije, vrijednostima i povijesti Vukovara, a složili smo se kako obojica gajimo ljubav prema hrvatsko kanadskoj zajednici koja daje veliki doprinos u povezivanje Hrvatske i Kanade.“, rekao je ovom prigodom veleposlanik Bowman.

„U razgovoru s veleposlanikom dotakli smo se raznih gospodarskih, ali i povijesnih tema, razgovarali smo o prošlosti, ali i o budućnosti te mogućim ulaganjima kanadskih investitora. Ono što nas čini ponosnima je hrvatsko kanadska zajednica koja je posvećena objema državama, koja svakodnevno doprinosi razvoju država na konstruktivan način. Riječ je o jednom izuzetno dobrom primjeru kako dijaspora, u ovom slučaju hrvatska dijaspora u Kanadi, može povezivati i stvarati jaku vezu između dvije toliko udaljene države.“, zaključio je gradonačelnik Penava.

Nakon formalnog sastanaka, veleposlanik Bowman u pratnji gradonačelnika Penave i zamjenika Sušca posjetio je Vukovarski Vodotoranj, za čiju obnovu je hrvatsko kanadska zajednica u Kanadi dala veliki doprinos.