Nedugo nakon što je Vukovarsko-srijemska policija izvijestila kako je u srijedu, 12.12. 2012. godine oko 20 sati više maskiranih nepoznatih počinitelja, uz prijetnju oružja i fizičke snage, u ulici Trg Republike Hrvatske, počinilo razbojništvo nad 52-godišnjom Vukovarkom, te da tragaju za počiniteljima, postalo je poznato kako se radi o Željki Sabo, supruzi gradonačelnika Vukovara Željka Sabe, koja je u vrijeme razbojništva bila sama u njihovom stanu.

Gradonačelnik Željko Sabo izjavio je nakon ovog strašnog događaja kako je u ovom trenutku najvažnije da njegova supruga ima prijeko potreban mir, a da njega, ako je taj napad na nju bila politička poruka, ne mogu zastrašiti: „Uzvraćam im da sam ustrajan i da me time ne mogu zastrašiti. Ostajem, a nadam se da će policija pronaći počinitelje. Vrlo je moguće da se napad na moju suprugu dogodio zbog toga što uporno inzistiram na raščišćavanju slučajeva gospodarskog kriminala u Vukovaru. Nastavljam zdušno u koaliciji sa građanima raditi za boljitak Vukovara"- poručio je gradonačelnik Sabo i zahvalio na iskazanoj potpori u teškim trenutcima zbog nemilog događaja.

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić je rekao kako je policija nakon dojave pristupila svim radnjama u cilju rasvjetljavanju tog slučaja te je ujedno potvrdio kako je gradonačelnik Vukovara Željko Sabo dobio policijsku zaštitu.