Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo primio je danas iznimno perspektivnog vukovarskog tenisača Srđana Trošića, rođenog 1996. godine, učenika Srednje strukovne škole u Vukovaru, koji se tenisom bavi aktivno od svoje šeste godine. Mladi Vukovarac tijekom nekoliko posljednjih godina postiže vrlo zapažene rezultate. Na teniskim terenima i natjecanjima u Hrvatskoj i Srbiji Srđan Trošić je ostvario 48 plasmana na pobjedničkom postolju, po 16 prvih, drugih i trećih mjesta. Na Europskom Marsa Tennis Europe, U-16 natjecanju održanom početkom prosinca prošle godine na Malti, tenisač iz Vukovara stigao je među osam najboljih igrača od 44 tenisača iz Europe, Južne Amerike i Australije. Na prijem u ured gradonačelnika Srđan je stigao u pratnji oca Željka i trenera Gorana Blaškovića.

-Zbog predanosti i ljubavi koju ima prema ovom sportu, ali i fizičkih predispozicija, Srđan je najperspektivniji igrač kojega sam trenirao. Po stilu igre je agresivan igrač sa osnovne linije i posebno me impresionira hrabrost koju pokazuje u kritičnim trenucima meča. Sa taktičkim unapređenjem igre, rezultati će zasigurno biti još bolji – naglasio je Goran Blašković, koji trenira Srđana Trošića od 2009. godine u Tenis klubu Osijek.

Gradonačelnik Željko Sabo čestitao je mladom vukovarskom tenisaču na ostvarenim uspjesima te istaknuo kako Grad Vukovar izdvaja značajna financijska sredstva za rad brojnih sportskih klubova čiji članovi svojim zapaženim rezultatima promoviraju sebe i svoj grad. Primjer tenisača Trošića i sve veći broj mladih zaljubljenika u tenis dodatna su potvrda da projekt izgradnje zatvorene dvorane za tenis u Vukovaru ima svoje opravdanje.

{gallery}2013/01/29/02{/gallery}