Tužiteljstvo za ratne zločine Srbije naložilo je istragu protiv Žarka Miloševića i Dragana Lončara zbog sumnje da su ubili 16 hrvatskih civila u Sotinu pokraj Vukovara 1991. godine. Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo izrazio je svoje zadovoljstvo zbog navedene istrage u nadi da će taj proces u konačnici dovesti i do istine za sve žrtve zločina u Sotinu, da će obitelji saznati sudbinu svojih najmilijih i da će zločince stići zaslužena i pravedna kazna.

Žarko Milošević i Dragan Lončar osumnjičeni su da su kao pripadnici snaga "milicije i TO Sotin" od polovice listopada do kraja 1991. ubili 16 civila hrvatske nacionalnosti u Sotinu pokraj Vukovara i time počinili kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, priopćilo je tužiteljstvo. Oni su, navodi se u priopćenju, "zajedno s drugim pripadnicima 'milicije i TO Sotin', prema popisu priveli više od deset civila i zatvorili ih u prostorije 'stanice milicije', a tijekom noći 26. prosinca 1991. i sutradan, u ranim jutarnjim satima, cijelu skupinu oštećenih ukrcali u vojni kamion i odvezli ih na nepoznatu lokaciju gdje su osumnjičeni, iz automatskih pušaka, pucali u civile i na licu mjesta ih ubili".

Miloševiću i Lončaru određen je pritvor, a daljnja se istraga nastavlja, navelo je Tužiteljstvo za ratne zločine i dodalo da "broj žrtava za kojima se traga kao i broj osumnjičenih nije konačan.

pic 18