Gradonačelnik grada Vukovara Željko Sabo sa suradnicima primio je u nastupni posjet Kennetha H. Mertena, veleposlanika Sjedinjenih američkih država u Republici Hrvatskoj, koji je danas u Gradskoj knjižnici Vukovar sudjelovao i na svečanom otvorenju Američkog kuta u toj gradskoj ustanovi. Na prijemu u uredu gradonačelnika još su sudjelovali Goran Bošnjak predsjednik Gradskoga vijeća Grada Vukovara i zamjenici gradonačelnika Željko Pinjuh, Danijela Stanković i Dejan Drakulić.

Gradonačelnik Željko Sabo je iskoristio prigodu upoznati novog veleposlanika SAD-a u RH-a sa trenutačnom situacijom u Vukovaru, zahvaliti na dosadašnjem partnerskom odnosu te izrazio nadu kako će se dobra suradnja nastaviti na novim projektima koje grad već ima ili priprema za svoje stanovnike u planovima stvaranja boljih uvjeta za življenje. U tom smislu pozdravljeno je i postojanje Američkog kuta koji će od danas djelovati za sve Vukovarke i Vukovarce u okviru Gradske knjižnice Vukovar i koji ima za cilj veće razumijevanje i povezivanje naroda dvije države. Naglašeno je kako je Vukovar ovim činom uvršten među pet gradova u Hrvatskoj u kojima se na takav način susreću američka i hrvatska kultura.

Tijekom boravka u Vukovaru novi američki veleposlanik Kenneth H. Marten sa svojim suradnicima obišao je spomen muzej Domovinskog rata u Županijskoj bolnici Vukovar, Spomen dom i mjesto masovne grobnice na Ovčari. Također, u društvu gradonačelnika Vukovara Željka Sabe i koordinatorice UN-a i stalne predstavnica UNDP-a u Hrvatskoj Luise Vinton u popodnevnim satima razgledavao je Radnički dom-Grand hotel u kojem će se 08. travnja održati svečanost završetka obnove pročelja te povijesne zgrade u središtu Vukovara.

{gallery}2013/03/19/06{/gallery}

.