Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović u pratnji gradonačelnika grada Vukovara Željka Saboa posjetio je nakon svečanosti u radničkom domu Luku Vukovar i Lučku upravu Vukovar. U vukovarskoj luci dočekali su ih direktor Luke Tomislav Mihaljević sa suradnicima i ravnateljica Lučke uprave Božana Matoš.

Direktor Tomislav Mihaljević iznio je podatke o poslovanju Luke Vukovar te posebno istaknuo kako se dolazak krize u Luci Vukovar osjetio u listopadu 2008. godine, iako su tu poslovnu godinu završili uspješno, s dobiti te dodao kako se kriza u 2009. godini već drastično odražavala na njihovo poslovanje, u kojoj su pretovarili samo 123.569 tona roba, što je bilo 71 posto manje nego godinu dana prije, kada je pretovar iznosio 430 tisuća tona, a mnogo manje u odnosu prema rekordnoj 2006. godini, u kojoj je pretovareno 850 tisuća tona. U protekloj godini zabilježen je pretovar 440 tisuća tona raznog tereta.

Posebno značajnim uspjehom smatraju da unatoč krizi u Luci Vukovar nije bilo otpuštanja radnika, te ističu kako nemaju kredita niti dugovanja te da rade pozitivno i očekuju likvidnost do kraja godine.

{gallery}2013/04/09/04{/gallery}