Pokojna Ljeposlava Dobrila Vojnović iz Splita za života je svojom oporukom odredila da se stan u vlasništvu nakon njezine smrti proda, a sredstva ulože u korist građana Grada Vukovara. Nasljednici pokojnice: Dragica Kalebić, Tomislav i Ivo Vojnović te Dubravka Kocen iz Splita sproveli su oporučnu želju te će se 879.000 kuna ostvarenih od prodaje stana u narednih 90 dana utrošiti za rekonstrukciju dječjeg vrtića u vukovarskom prigradskom naselju Sotinu.

S obzirom na dogovor nasljednika da sredstvima raspolaže Hrvatska udruga vukovarskih branitelja iz Domovinskog rata „Vukovar '91." Danas su u Uredu gradonačelnika Vukovara potpisani Ugovori o izvođenju radova rekonstrukcije objekta dječjeg vrtića u Sotinu u vrijednosti 960.470,74 kuna, što znači da će Grad Vukovar platiti razliku do cjelokupnog iznosa troškova. Ugovore su potpisali Ivo Kovačić, predsjednik UHBVDR-a „Vukovar '91.", gradonačelnik Vukovara Željko Sabo i direktor tvrtke Planum – građenje" Đuro Bamburač u ime izvođača radova koji započinju već narednih dana.

- Grad Vukovar je već ranije kupio kuću u Sotinu s namjenom za dječji vrtić, a sada će taj objekt biti rekonstruiran za potrebe predškolskog odgoja tridesetak djece. Zasigurno će ovaj projekt značajno obogatiti sadržaj života u Sotinu. Uvijek s ponosom ističem kako Vukovar ima jako puno prijatelja koji su bili spremni, i danas jesu, učiniti zaista velike geste. Izražavam veliku zahvalnost pokojnoj gospođi Ljeposlavi Dobrili Vojnović i njezinim nasljednicima na vrijednoj darovnici kao i Hrvatskoj udruzi vukovarskih branitelja iz Domovinskog rata „Vukovar '91." na partnerskom odnosu koji će biti na dobrobit najmlađih Sotinjana – rekao je gradonačelnik Vukovara Željko Sabo.

{gallery}2013/04/09/06{/gallery}