Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo razgovarao je danas sa Danielom Karagjozosku,veleposlanicom Republike Makedonije u Republici Hrvatskoj. Tijekom radnog sastanka razgovaralo se o uspostavi gospodarske suradnje grada Vukovara sa nekim gradom u Republici Makedoniji te proširivanju i poticanju kulturne suradnje.

-Razmijenili smo iskustva što znači Vukovar, što znači Hrvatska i što znači Makedonija. Dogovorili smo suradnju na povezivanju gospodarstvenika i obrtnika te na području turizma i razmjene u kulturi. Grad Vukovar je izuzetno lijep, vidim da se jako puno gradi i obnavlja po cijelom gradu što znači da je pred stanovnicima ovog grada sjajna budućnost. Koristim priliku čestitati Hrvatskoj na ulasku u Europsku uniju i zahvaliti na iskustvima koje ćemo moći koristiti na putu Makedonije u Europsku uniju – naglasila je veleposlanica Karagjozosku te s posebnim osjećajima prisjetila se Vukovara 1983. godine kad je sudjelovala u radnoj akciji na izgradnji kanala za gradski vodovod.

Gradonačelnik Željko Sabo podsjetio je na sve prednosti koje je Vukovar imao i koje ima danas za razvoj i ulaganje. Putem veleposlanstva Republike Makedonije u Republici Hrvatskoj pozvao je potencijalne investitore iz Makedonije da iskoriste povoljne uvjete za ulaganje u gospodarstvo Vukovara.

{gallery}2013/04/18/03{/gallery}

.