×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2013/04/22/07
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2013/04/22/07

Gradonačelnik Željko Sabo na medijskoj konferenciji govorio o prihvaćanju njegovih amandmana na tri zakona kojima se omogućuje otkup stanova na području Vukovara kao i na svim područjima posebne državne skrbi pod uvjetima pod kojima su nekad otkupljivani društveni stanovi.

-Vlada Republike Hrvatske, koju je 2011. godine vodio HDZ, donijela je zakon koji je nositelje stanarskih prava društvenih stanova u Vukovaru kao i svim ostalim područjima posebne državne skrbi doveo u vrlo nepovoljan položaj. Stoga sam hrvatskoj Vladi predložio amandmane rješenje problema s uvjetima otkupa društvenih stanova, oni su usvojeni i sada smo to ispravili. Zadovoljan sam kao i građani koji su u postupku otkupa stanova ili su već stanove otkupili, jer smo im omogućili ravnopravan i status. Što to znači? Brisana je odredba po kojoj se takozvani višak kvadrata, ustanovljen izračunom 35 kvadrata na nositelja stanarskog prava i po deset kvadrata na svakog drugog člana obitelji, trebao platiti po cijeni od 6000 kuna po kvadratu. Isto tako, brisana je i odredba kojom je vlasnik nakon otkupa društvenog stana imao zabranu darovanja ili prodaje u trajanju narednih deset godina. Naravno da u takvoj situaciji banke nisu građanima odobravale hipotekarne kredite. Također, otkup društvenih stanova na područjima posebne državne skrbi, pa tako i u Vukovaru, plaćat će se 175 eura po kvadratu ako je isplata u gotovini – istaknuo je gradonačelnik Vukovara Željko Sabo i dodao kako je na području grada Vukovara do sada otkupljeno oko 1100 društvenih stanova, a dvostruko više je spremno za otkup.

{gallery}2013/04/22/07{/gallery}