Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo obišao je danas gradilište Dječjeg vrtića u prigradskom naselju Sotin i izrazio zadovoljstvo tijekom radova koji će biti završeni u srpnju ove godine.

-Vjerujem da će skori završetak radova i otvorenje dječjeg vrtića obradovati sve stanovnike Sotina, a posebno roditelje i njihovu djecu koja će ovdje imati izvanredne uvjete za predškolski odgoj – rekao je gradonačelnik Sabo.

Sa tijekom radova koje izvodi tvrtka „Planum građenje" zadovoljan je i Ivo Kovačić, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Vukovara Domovinskog rata „Vukovar '91", koji je o ulozi udruge u ovom projektu rekao kako završetkom Domovinskog rata hrvatski branitelji nisu završili svoj posao nego im je dužnost, među ostalim, skrbiti i o budućim naraštajima. Ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar 1 Dubravka Sabo iznimno je sretna razvojem događanja u vezi rekonstrukcije i dogradnje objekta u Sotinu te pozvala roditelje da već sada upišu djecu kao buduće korisnike.

Kao što je poznato, 09. travnja ove godine u Uredu gradonačelnika Vukovara potpisan je Ugovor o izvođenju radova rekonstrukcije objekta dječjeg vrtića u Sotinu u vrijednosti 960.470,74 kuna. Ugovore su tada potpisali Ivo Kovačić, predsjednik UHBVDR-a „Vukovar '91.", gradonačelnik Vukovara Željko Sabo i direktor tvrtke Planum – građenje" Đuro Bamburač u ime izvođača radova.

Radovi se financiraju najvećim dijelom darovnicom pokojne Ljeposlave Dobrile Vojnović iz Splita, koja je za života svojom oporukom odredila da se stan u vlasništvu nakon njezine smrti proda, a sredstva ulože u korist građana Grada Vukovara. Nasljednici pokojnice: Dragica Kalebić, Tomislav i Ivo Vojnović te Dubravka Kocen iz Splita sproveli su oporučnu želju te se 879.000 kuna ostvarenih od prodaje stana, preko Hrvatske udruge vukovarskih branitelja iz Domovinskog rata „Vukovar '91", koriste za rekonstrukciju dječjeg vrtića u Sotinu. Razliku do cjelokupnog iznosa troškova podmiriti će Grad Vukovar.

{gallery}2013/05/23/01{/gallery}