Željko Sabo osvojio je glasovima birača u Vukovaru svoj drugi mandat te će i u naredne četiri godine obnašat dužnost gradonačelnika Vukovara. Željko Sabo je u drugom izbornom krugu osvojio 1312 glasova više od Ivana Penave. Na birališta u Vukovaru izašlo je 15.081 birača od kojih je 8.131, ili 53,92 posto glasovalo za Željka Sabu dok je 6.819 birača (45,22 posto) glasovalo za Ivana Penavu.

Gradonačelnik Željko Sabo sazvao je danas konferenciju za medije na kojoj se osvrnuo na protekle lokalne izbore kao i izjavu predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka u kojoj je rekao „jako žalim za Vukovarom, gdje su pobijedili autobusi".

– Prije svega, hvala svim Vukovarcima na povjerenju. Niti u jednom trenutku nisam sumnjao u svoje sugrađane koji su odabrali put mira i tolerancije, a ne put podjela i čudnih najava kakve su se čule s druge strane. Voljom većine građana izabran sam za gradonačelnika koji je vodio i koji će voditi grad u interesu pripadnika većinskog naroda, ali i pripadnika svih dvadesetak nacionalnih manjina koje žive na području grada Vukovara. Sve što sam radio protekle četiri godine radio sam za Vukovar bez podjela i za europski Vukovar. Zbog izjave predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka tražim njegovu javnu ispriku, jer su po tko zna koji puta građani Vukovara poniženi ovakvim izjavama - rekao je gradonačelnik Željko Sabo ističući da je Vukovar oduvijek bio i da će ostati hrvatski grad.

{gallery}2013/06/03/05{/gallery}