×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/stories/2013/06/07/03
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2013/06/07/03

Stožer zaštite i spašavanja Grada Vukovara na danas održanoj sjednici upoznat je s predviđanjima porasta vodostaja Dunava u narednim danima te poručuje da nema mjesta zabrinutosti i da je stanje pod kontrolom.

Predstavnici Hrvatskih voda naglasili su kako se u narednim danima očekuje ekstremno velik vodni val, ali se još uvijek ne može sa sigurnošću prognozirati koji će vodostaj Dunav dosegnuti na svom vrhuncu. U ovom trenutku neke su procjene da će Dunav u Vukovaru dosegnuti vodostaj 720 centimetara koliko je iznosio 2006. godine.

Članovi Stožera zaštite i spašavanja Grada Vukovara jednoglasno su zaključili da Hrvatske vode kao nositelji aktivnosti na obrani od poplava, te ostale operativne snage u procesu zaštite i spašavanja, vrše kvalitetne pripreme kako bi se uspješno ostvarili svi zadaci na poduzimanju mjera za otklanjanje i ublažavanje stanja. Prema prognozama stručnjaka Hrvatskih voda pripremno bi stanje u Vukovaru moglo biti uvedeno u subotu. Stoga se s pravom poručuje građanima da su sve nadležne službe spremne za uspješnu obranu od poplava i da nema mjesta zabrinutosti jer je stanje potpuno pod kontrolom.

O svim daljnjim aktivnostima Stožera zaštite i spašavanja Grada Vukovara kao i pripadajućih operativnih snaga građani će biti na vrijeme obaviješteni.

{gallery}2013/06/07/03{/gallery}