Stožer zaštite i spašavanja Grada Vukovara na danas održanoj sjednici upoznat je s predviđanjima porasta vodostaja Dunava u narednim danima te poručuje da nema mjesta zabrinutosti i da je stanje pod kontrolom.

Predstavnici Hrvatskih voda naglasili su kako se u narednim danima očekuje ekstremno velik vodni val, ali se još uvijek ne može sa sigurnošću prognozirati koji će vodostaj Dunav dosegnuti na svom vrhuncu. U ovom trenutku neke su procjene da će Dunav u Vukovaru dosegnuti vodostaj 720 centimetara koliko je iznosio 2006. godine.

Članovi Stožera zaštite i spašavanja Grada Vukovara jednoglasno su zaključili da Hrvatske vode kao nositelji aktivnosti na obrani od poplava, te ostale operativne snage u procesu zaštite i spašavanja, vrše kvalitetne pripreme kako bi se uspješno ostvarili svi zadaci na poduzimanju mjera za otklanjanje i ublažavanje stanja. Prema prognozama stručnjaka Hrvatskih voda pripremno bi stanje u Vukovaru moglo biti uvedeno u subotu. Stoga se s pravom poručuje građanima da su sve nadležne službe spremne za uspješnu obranu od poplava i da nema mjesta zabrinutosti jer je stanje potpuno pod kontrolom.

O svim daljnjim aktivnostima Stožera zaštite i spašavanja Grada Vukovara kao i pripadajućih operativnih snaga građani će biti na vrijeme obaviješteni.

{gallery}2013/06/07/03{/gallery}