×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/stories/2013/06/10/01
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2013/06/10/01

Stožerom za zaštitu i spašavanje Grada Vukovara od danas predsjedava gradonačelnik Željko Sabo. Sjednice će se održavati svakodnevno u gradskoj vijećnici Grada Vukovara dok ne prođe vrhunac vodenog vala na Dunavu.

Prema riječima Siniše Kukića, direktora Hrvatskih voda za donju Dravu i Dunav obrana svih kritičnih točaka u Vukovaru je završena ili pri završetku. U Vukovaru se tzv. zečjim nasipima brani oko 1,5 km za što će biti korišteno 150.000 vreća s pijeskom kojima trebaju biti „opasani" Otok sportova, ugrožena područja na Budžaku i Adici te dio centra grada.

Prema najavama mjerodavnih vrhunac vodenog vala na Dunavu kod Vukovara očekuje se u petak. Gradonačelnik Željko Sabo je izrazio zadovoljstvo suradnjom s Hrvatskim vodama i Hrvatskom vojskom tijekom priprema za najavljeni visok vodostaj i radnjama vezanim za obranu od poplave. S obzirom da će biti potrebno napuniti još 110.00 vreća s pijeskom hvale vrijedno je spomenuti kako je na javni poziv gradonačelnika Vukovara pristiglo mnoštvo prijava dragovoljaca iz Vukovara i izvan grada koji će danas i sutra biti uključeni u radove. Među prvima su pristigli članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vukovar i članovi športsko-ribolovne udruge „Dunav" Vukovar.

{gallery}2013/06/10/01{/gallery}