×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/stories/2013/06/13/03
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2013/06/13/03

 Na području grada Vukovara je učinjeno sve što se može u obrani od vodnog vala Dunavom koji će prolaziti tijekom subote – naglasak je sa današnjeg sastanka Stožera za zaštitu i spašavanje Grada Vukovara. U pripremi za obranu od poplave u Vukovaru je proteklih sedam dana u zečje nasipe ugrađeno 75.000 vreća s pijeskom, još 25.000 je u pričuvi, postavljeno je 1,5 km boks barijera i 210 metara tzv. vodenih barijera.

Danas u 10 sati u Vukovaru je izmjeren vodostaj od 693 centimetara, vrh vodnog vala kreće se brzinom od 60 kilometara na sat, a i dalje se procjenjuje da vodostaj u Vukovaru neće prijeći onaj iz 2006. godine, kada je izmjereno 719 cm.

"U Vukovaru je sve spremno za prihvat vrha vodnog vala koji se očekuje u subotu", istaknuo je gradonačelnik Vukovara Željko Sabo te dodao da su nakon jučerašnjeg proglašenja izvanrednog stanja sve službe u gradu danonoćno dežurne, pojačane su i policijske ophodnje, a i vatrogasci su digli rezervne postrojbe koje 24 sata obilaze mjesta potencijalne ugroze.

Direktorica Vodovoda grada Vukovara Milica Zebec naglasila je da nema razloga zabrinutosti kada je riječ o vodi za piće iz vodovodnog sustava koja je zdravstveno potpuno ispravna.

{gallery}2013/06/13/03{/gallery}