U organizaciji Saveza hrvatskih društava u Sloveniji, na čelu sa predsjednikom Petrom Antunovićem, održana je tradicionalno, 11. godinu za redom biciklistička karavana pod nazivom, „Put prijateljstva Vukovar – Ljubljana" povodom Dana državnosti Republike Hrvatske.

Sudionike karavane primila je jučer u Gradskoj vijećnici zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara Drinka Komljenovć zajedno sa pročelnicom za društvene djelatnosti zdravstvo, socijalnu skrb, branitelje i nacionalne manjine Dragicom Holoker – Radumilo te stručnim referentom za branitelje i sport Vjekoslavom Karaulom.

Put započinje u Vukovaru u znak odavanja počasti hrvatskim braniteljima, a pogotovo braniteljima iz Vukovara kao simbola otpora, patnje i pobjede. Osim Dana Državnosti i odavanja počasti braniteljima sudionici su ovom karavanom obilježili i ulazak Republike Hrvatske u EU.

Put je službeno započeo danas u 7,30 kretanjem ispred zgrade Gradske uprave gdje je 30 biciklista iz Slovenije i Hrvatske krenulo na put u smjeru Osijeka. Sudionike su uz lijepe želje ispratile zamjenice gradonačelnika Danijela Stanković i Drinka Komljenović te pročelnica za društvene djelatnosti zdravstvo, socijalnu skrb, branitelje i nacionalne manjine Dragica Holoker – Radumilo.

{gallery}2013/06/20/05{/gallery}