×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2013/10/29/02
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2013/10/29/02

{gallery}2013/10/29/02{/gallery}U Vukovaru je završio šesti Sajam poslova u organizaciji Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje na kojemu je sudjelovalo oko 30 izlagača poduzeća te desetak institucija i ustanova za obrazovanje koje su nezaposlenima, ali i svim drugim zainteresiranim osobama predstavile ponudu svojih poslova.

Posjetitelji Sajma poslova imali su priliku uspostaviti komunikaciju i predstaviti se poslodavcima, prikupiti informacije o poslodavcu, posebice o njegovim trenutačnim i budućim potrebama za zapošljavanjem, procijeniti vlastite kompetencije, predati molbu i životopis za slobodna radna mjesta. Ujedno je to i mogućnost upoznavanja s aktivnostima Centra za savjetovanje i razvoj karijere u Vukovaru, te ponudom obrazovanja i usavršavanja na području Vukovarsko-srijemske županije. Centar, otvoren u Vukovaru 2012. godine, imao je poseban izložbeni štand kao mjesto koje svim građanima omogućava širok raspon besplatnih usluga prilagođen njihovim potrebama.
K tome, poslodavci na Sajmu poslova su imali mogućnost izravnog kontakta s potencijalnim radnicima te kroz takav olakšan proces zapošljavanja mogu 'novačiti' veći broj kandidata različitih profila čija znanja i sposobnosti odgovaraju području rada kojim se bavi njihova tvrtka. Kako je najavljeno, na Sajmu poslova predstavili su se poslodavci koji će prikupljati informacije o potencijalnim zaposlenicima, predstavljati kompetencije, znanja i vještine koje su potrebne za zapošljavanje u njihovom poduzeću te svoje planove zapošljavanja.

Obrazovne ustanove i institucije predstavili su aktivnosti koje utječu na mogućnosti obrazovanja i zapošljavanja, a osim toga bilo je izloženo i nekoliko primjera „dobre prakse" -zapošljavanja kroz poticajne mjere za samozapošljavanje HZZ-a.

Sajam je otvorila zamjenica gradonačelnika Danijela Stanković koja je okupljene pozdravila u ime gradonačelnika Grada Vukovara naglasivši kako je ovakav program važan za gospodarski razvitak Vukovara i posebno zadovoljstvo predstavlja činjenica da se svi mladi koji traže posao mogu na upravo ovom Sajmu informirati o potencijalnim radnim mjestima odnosno poslodavcima, a poslodavci se imaju prilike predstaviti u najboljem svijetlu.