Savjet za poboljšanje uvjeta života osoba treće životne dobi na području Grada Vukovara imenovan je 09. listopada ove godine odlukom gradonačelnika Vukovara Željka Saboa, temeljem članka 47., stavka 3, točke 30. Statuta Grada Vukovara.
Savjet u sastavu: Mirjana Zošak, predsjednica, Miroslav Srnović, Stjepan Majdančić, Benak Eržebet, Josip Kiš, Stevo Grbatinić i Pavle Augustinov – članovi, je održao o3. prosinca 2013. godine svoj prvi radni sastanak.
Predsjednica Mirjana Zošak je nakon sastanka izjavila: - Veliko mi je zadovoljstvo obznaniti da se oformio Savjet za poboljšanje uvjeta života osoba treće životne dobi na području Grada Vukovara, na moju inicijativu kao i veliku osjetljivost i sluh prema ovoj populaciji od strane gradonačelnika Željka Saboa. Gradonačelnik je već puno stvari učinio, poput besplatnih autobusnih karata, božićnica, uskrsnica, Bizovačkih toplica, ali uvijek se može bolje i više. I zato sam sigurna kako će se kroz djelatnost i rad ovog savjeta poboljšati kvaliteta života najugroženije populacije, a to su svakako naši umirovljenici. Savjet se sastoji od sedam članova različitih stručnih profila i zamišljen je da djeluje kao savjetodavno tijelo pri Uredu gradonačelnika. Princip rada je takav da osim članova savjeta svoje probleme, prijedloge i sugestije iznose i sami građani Vukovara, koji mogu dolaziti ponedjeljkom od 8-12 sati u ured u Velebitskoj 16a u Borovo naselju (bivši dječji vrtić) ili se obratiti pisanim putem na navedenu adresu sa naznakom: SAVJET ZA POBOLJŠANJE UVJETA ŽIVOTA TREĆE ŽIVOTNE DOBI. Za kontakte mogu nazvati i na broj mobitela 092 1779113. Svoje djelovanje i rad najavljujem i u samom Vukovaru, u bivšim prostorijama Ureda za prognanike,povratnike i izbjeglice, Ulica Kardinala Alojzija Stepinca 45. Ovo je zaista prvi put uvedeno nešto slično i jedinstvena je prilika da građani našega grada sami kreiraju način na koji bi željeli kvalitetnije živjeti, a za ostvarenje tih želja imamo kvalitetne ljude u savjetu na čelu sa gradonačelnikom Željkom Sabom. Zato apeliram na sve građane grada Vukovara, a posebice umirovljenike, da nam se obraćaju sasvim slobodno i bez ikakvog ustručavanja.