{gallery}2014/02/19/03{/gallery}Gradonačelnik Željko Sabo odgovorio je na medijskoj konferenciji na najnovija prozivanja iz političkih stranaka koje imaju većinu u Gradskom vijeću Grada Vukovara. U vezi (ne)donošenja proračuna za 2014. Godinu rekao je kako bi možda bilo najbolje da trenutačnu situaciju u Vukovaru demokratskim putem i prijevremenim izborima riješe sami građanke i građani.
-Sve ove napade iz vukovarskih HDZ-a i HSP AS na mene i SDP, kao i sve ono što se u zadnje vrijeme događa u Vukovaru, nazvao bih "cirkusom". Nažalost, istovremeno, grad Vukovar trebao je i morao biti veliko gradilište ali su nam vrijedni projekti ostali blokirani. Neki očito brzo zaboravljaju što je bilo jučer, a još više se trude zaboraviti što je bilo 2009. godine kada sam nakon vlasti HDZ-a preuzeo vođenje grada Vukovara sa minusom u gradskoj blagajni od 33 milijuna kuna – naglasio je gradonačelnik Sabo i pojasnio da je 31. ožujak ove godine krajnji rok za usvajanje proračuna te da je on jedini koji može podnijeti prijedlog Gradskom vijeću. Ukoliko do zakonskog roka proračun ne bude donesen, raspisuju se prijevremeni izbori i za Gradsko vijeće i za gradonačelnika Vukovara.
Na upit novinara ima li mogućnosti razgovora i dogovora gradonačelnika s političkim protivnicima, gradonačelnik Sabo je rekao kako mu je vrlo teško komunicirati s ljudima i pritom razmišljati snima li vas netko potajno.
Vezano za prijedlog HDZ-a kojim se najavljuje osnivanje pučke kuhinje u Vukovaru gradonačelnik Sabo je naveo: -Vukovar je u Hrvatskoj s najvećoj socijalnom osjetljivosti o čemu postoje mnogi vjerodostojni podatci. Naime, za socijalne programe udruga izdvaja se 2,5 milijuna kuna, a za sportske klubove čak 5,5 milijuna kuna. Ironično je kako se neki u Gradskom vijeću brinu za socijalu, kada su si izglasali naknadu za rad za mjesec kolovoz iako su konstituirajuću sjednicu održali 30. kolovoza, dakle na samom kraju mjeseca. To je predsjedniku vijeća 3.000,00 kuna, potpredsjednicima po 2.000,00 kuna i vijećnicima po 1.200,00 pa računajte koliko se socijalnih programa moglo ostvariti. HDZ je, dok je bio na vlasti u Vukovaru, uništio sve što se uništiti moglo.
Na pitanje o trenutačnom stanju u Dječjem vrtiću Vukovar II gradonačelnik Željko Sabo je rekao kako je Grad Vukovar u okviru proračuna izvršio sve svoje obveze, pa tako i prema toj ustanovi. - Cijena vrtića po djetetu iznosi 1.400,00 kuna, Grad Vukovar sufinancira 910,00 kuna, a razliku do punog iznosa plaćaju roditelji. Ravnateljica je odgovorna za vođenje te ustanove i ne može trošiti više nego ima.

Gradonačelnik Željko Sabo odgovorio je na medijskoj konferenciji na najnovija prozivanja  iz političkih stranaka koje imaju većinu u Gradskom vijeću Grada Vukovara.  U vezi (ne)donošenja proračuna za 2014. godinu rekao je kako bi možda bilo najbolje da trenutačnu situaciju u Vukovaru demokratskim putem i prijevremenim izborima riješe sami građanke i građani.